Ortega tilbake etter alkoholproblemer

Legenden Ariel Ortega har slitt med alkoholproblemer, men var natt til torsdag tilbake på River Plate-laget. Han var blant banens beste i 0-1-tapet mot Newell's.

LEGENDE: Ariel Ortega. (Foto: ALEJANDRO PAGNI/AFP)
LEGENDE: Ariel Ortega. (Foto: ALEJANDRO PAGNI/AFP)

Den kortvokste teknikeren har slitt de siste sesongene. Alkoholproblemer har ødelagt mye for den tidligere Italia- og Spania-proffen. I sin storhetstid fikk Ortega hele 86 landskamper for sitt Argentina.

Trener Leo Astrada satte Ortega inn på laget mot Newell's Old Boys. 36-åringen takk for tilliten med å være blant kampens beste spillere. Det var likevel ikke nok til å hindre klubben fra fire strake tap. I disse fire kampene har laget ikke engang maktet å score mål.

Hjemmefansen var rasende etter tapet og buet ut sine egne helter. Forbannede supportere ba spillerne vise mer vilje. Jorge Achucarro avgjorde kampen med en retur av den mer heldige sorten sju minutter etter pause.

River ligger på en svak 16.-plass i den argentinske eliteserien. Tidligere Lyn-spiller Matias Almeyda har fått skryt for sin kapteinsjobbing på laget. Han spilte hele kampen for River.

Ortega er blitt argentinsk seriemester hele seks ganger. Fem av disse er kommet med River, senest i 2008. I 1996 var han med å lede laget til triumf i Copa Libertadores. Senere ble det spill i Valencia, Sampdoria og Parma.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2