Odemwingie rasende etter vraking

Spissen Peter Odemwingie er rasende etter at landslagssjef Stephen Keshi utelot ham fra Nigerias tropp til afrikamesterskapet i fotball.

peter (Foto: PA Photos)
peter (Foto: PA Photos)

31-åringen fra West Bromwich Albion har deltatt i sluttspillet fire ganger før og mener at han iallfall burde blitt informert om vrakingen.

– Enhver trener har sine planer og sin taktikk. Om jeg ikke inngår i planene, så vær iallfall ærlig og si det til meg direkte, sier Odemwingie til BBC.

– I ti år har jeg gitt alt for landet mitt på banen. Jeg har spilt for landet og tilhengerne, ikke for egen ære, sier han og antyder at han straffes for at han har uttalt seg kritisk om ledelsen i nigeriansk fotball.

– Fordi jeg sier fra når noe er galt, antar jeg at enkelte misliker min åpenhet. Det er en lang historie med problemer mellom spillere, trenere og forbund, og om de ikke løses vil Nigeria fortsette å slite. Fotball betyr så mye for nigerianere, og tilhengerne fortjener suksess, ikke løgner, sier Odemwingie.

Nigeria har vunnet afrikamesterskapet bare to ganger, siste gang i 1994. Laget møter Burkina Faso, Zambia og Etiopia i gruppespillet i sluttspillet i Sør-Afrika. Tittelforsvarer Zambia varmer for øvrig opp til mesterskapet med kamp mot Norge 12. januar. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2