Ny Messi-dobbel, og Mourinho gir opp

Lionel Messi scoret to nye mål da Barcelona knuste Atlético Madrid 4-1 i søndagens toppkamp i spansk fotball, og Real Madrid-trener José Mourinho gir opp gullkampen allerede før jul.

MÅLSCORERE: Lionel Messi og Adriano scoret begge mot Atletico Madrid. (Foto: GUSTAU NACARINO/Reuters)

Messi har for lengst slått Gerd Müllers verdensrekord på 85 mål i et kalenderår. Nå har han også avverget brasiliansk mas om at Zico angivelig scoret 89 ganger i 1979. Etter lørdagens dobbel er den magiske argentineren oppe i 90 mål i år.

Liga Adelante i altomfotball.no: Tabell | Terminliste

Det var lenge en spennende kamp. Radamel Falcao ga gjestene ledelsen etter en halvtime på Camp Nou, men Adriano utlignet allerede fem minutter senere. Sergio Busquets ordnet hjemmeledelse rett før pause.

Kampen levde helt til Messi sendte ballen i nettet i det 57. og 88. minutt.

Etter 16 serierunder er Barcelona ni poeng foran serietoer Atlético Madrid og hele 13 foran Real Madrid, som søndag greide bare 2-2 hjemme mot Barcelonas lillebror Espanyol.

– Nå er ligaen blitt umulig for oss, sa Mourinho etter at Juan Albin ga gjestene fra Barcelona 2-2 like før slutt. (©NTB)