Ny Gullball-deadline kan hjelpe Ronaldo

FIFA har ikke fått inn nok stemmer til den gjeve Gullballen, som hvert år deles ut til verdens beste fotballspiller. Dermed har forbundet forlenget stemmefristen.

Ronaldo (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)
Ronaldo (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

Flere tror det kan gi uventet hjelp til Portugal-stjernen Cristiano Ronaldo. Han scoret hattrick mot Sverige tirsdag og har hatt en fantastisk høst.

Det er landslagstrenere, -kapteiner og utvalgte journalister fra alle FIFA-medlemsland som stemmer fram hvem som mottar Gullballen. På grunn av lav deltakelse er deadlinen nå flyttet til fredag 29. november, skriver DPA.

Ronaldo vant prisen i 2008, mens Lionel Messi har snappet den de siste fire årene. Med tirsdagens hattrick friskt i minne, kan det tenkes at flere vil stemme på Real Madrid-stjernen denne gang.

Les også: Cristiano Ronaldo scoret hat trick da Portugal ble VM-klare

Fra før er det kjent at Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo vil stemme på Sveriges Zlatan Ibrahimovic foran Ronaldo og Messi i kåringen. Kaptein Brede Hangeland valgte noe utypisk å rangere Bayern München-spiller Bastian Schweinsteiger øverst på sin liste.

FIFA har offentliggjort en liste med 23 navn, som neste måned skal kuttes til de fem med flest stemmer. Utdelingen av Gullballen skjer under et arrangement i sveitsiske Zürich 13. januar. (©NTB)

Se Ronaldos tre mål mot Sverige under

770477

Mer innhold fra TV 2