Norsk juvel klar for ny klubb: – United presset hardt på

Isak Hansen-Aarøen (19) fortsetter karrieren i tysk fotball.

NYTT EVENTYR: Isak Hansen-Aarøen signerte for Werder Bremen på overgangsvinduets siste dag. Foto: werder.de
NYTT EVENTYR: Isak Hansen-Aarøen signerte for Werder Bremen på overgangsvinduets siste dag. Foto: werder.de

Manchester United og Werder Bremen bekrefter at Isak Hansen-Aarøen er ferdig i England og fortsetter karrieren i Tyskland og Bundesliga.

– Werder er riktig steg for meg. Jeg er fornøyd med å få muligheten til å spille for en så stor klubb i Bundesliga, sier han til klubbens nettsider.

19-åringen startet karrieren hjemme i Tromsø, før turen gikk til Manchester United i 2020. 

Hansen-Aarøen har landskamper for flere av Norges U-lag. Debuten for U21-landslaget kom mot San Marino september 2023, som også resulterte i scoring.

– Det er akkurat dette Isak trengte: Å konkurrere og spille førstelagsfotball. Han går til en bra liga, og det er krevende og tøft å få spilletid. Man må gjøre seg fortjent til det. Samtidig har jeg veldig troen på Isak, sier Norges U21-landslagssjef Jan Peder Jalland til TV 2.

Jalland har kjent Hansen-Aarøen siden det norske stortalentet var 14 år.

– Han har noen utrolige evner med ballen. Han har en utrolig motorikk, koordinasjon og balanse i kroppen, så han har veldig spesielle evner med ballen i små rom. Han løper og jobber for laget, og han har en evne til å skape ting. Han kan bli en kampavgjørende spiller på sikt. Jeg tror at han kan bidra i alle spillets faser. Jeg gleder meg virkelig til å se ham i Werder Bremen, sier Jalland.

Manchester United-kontrakten til tromsøværingen utløp til sommeren.

– United presset såpass hardt på med en veldig bra kontrakt, men gutten var veldig klar på at han ønsker å spille førstelagsfotball, sier Jalland.

NYE FARGER: Isak Hansen-Aarøen fortsetter karrieren i Werder Bremen. Foto: werder.de
NYE FARGER: Isak Hansen-Aarøen fortsetter karrieren i Werder Bremen. Foto: werder.de

Werder Bremen befinner seg på en niendeplass i Bundesliga.

– Werder Bremen er en stor klubb. Jeg kjenner ikke situasjonen der godt nok, men de har spilt 5-3-2 i de siste kampene og har noen sterke resultater. Isak og Jim (Solbakken, agent) har sikkert gjort en grundig jobb på kartlegging av aktuelle klubber, sier Jan Peder Jalland.

Dermed er to nordmenn klar for den tyske storklubben på samme dag. Guro Pettersens overgang ble tidligere annonsert. 

Sjekk de siste sportsklippene