Norges møter Danmark og Hareide før EM

Åge Hareides Danmark får besøk av Norge til A-landskamp 1. juni. Det kan bli starten på EM-oppkjøringen for begge lag.

KAN BLI EM-OPPKJØRING: Norge skal spille mot Danmark i juni . Dersom Norge tar seg til EM, blri kampen en viktig oppladning til sommerens mesterskap. Foto: Stian Lysberg Solum
KAN BLI EM-OPPKJØRING: Norge skal spille mot Danmark i juni . Dersom Norge tar seg til EM, blri kampen en viktig oppladning til sommerens mesterskap. Foto: Stian Lysberg Solum

Mesterskapet er spredt over hele Europa, men Danmark spiller sine tre gruppekamper på hjemmebane i København.

Norge kan kvalifisere seg til EM med seier over Serbia, for deretter å beseire Skottland eller Israel. Oppgjørene spilles i Oslo i mars og inngår i UEFAs nasjonsliga.

Danmark-kampen spilles mandag 1. juni, som er 2. pinsedag. Den spilles i Danmark, men det er foreløpig ikke klart hvor.

– Det mangler noen detaljer rundt arena, men det blir uansett en interessant kamp mellom to naboer, sier fotballforbundets generalsekretær Pål Bjerketvedt i en kommentar til NTBs opplysninger om den interessante Norden-duellen.

Det er også klart at Norge spiller hjemme på Ullevaal mot Slovakia 6. juni. Det kan bli den siste testen før EM.

Hareide var norsk landslagstrener i nesten fem år. Han ga seg i desember 2008 uten å få Norge til et sluttspill. Han var nær et par ganger.

Norge har ikke spilt A-landskamp mot danskene på en god stund. Det forrige møtet ble spilt i 2013 og endte med norsk 1-2-tap.

Hareide overtok Danmark i 2016. Han ledet laget til VM i 2018, men har fått beskjed om at han ikke beholder jobben lenger enn gjennom EM senere i år. Dette gjelder uansett hva som skjer i europamesterskapet.

Danmark har ikke tapt i ordinær tid på sine 33 siste kamper.

Dersom Norge kommer til EM, venter kamper mot Tsjekkia, England og Kroatia i gruppespillet. Den første spilles i så fall 15. juni Glasgow.

Mer innhold fra TV 2