Norge innledet Algarve Cup med seier

Fotballjentene slo Finland.

Isabell Lehn Herlovsen (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Norge kom bakpå mot Finland, men scoringer av Elise Thorsnes og Isabell Herlovsen vendte kampen til 2-1-seier i Algarve Cup onsdag.

Norges fotballjenter går for sin første triumf i Algarve Cup siden 1998, men da må de trolig heve seg noen hakk fra møtet med Finland.

Norge dominerte riktig nok spillet i starten av kampen, men det var finnene som scoret først. Laura Österberg Kalmari utnyttet en svak norsk klarering og satte inn 1-0 etter 28 minutter.

Umiddelbart etter scoringen svarte Norge. Elise Thorsnes tok saken i egne hender, dro seg innover fra venstrekanten og utlignet kontrollert.

Norge produserte flere sjanser, men slet med uttellingen. Likevel ble det nettsus igjen ti minutter senere. Thorsnes tok servitørrollen, og Isabell Herlovsen satte innlegget kontant i mål.

I annen omgang gjorde landslagssjef Eli Landsem flere endringer i laget. Fortsatt viste Norge gode tendenser og skapte muligheter. Særlig mot slutten av kampen hadde de norske mange muligheter til å punktere kampen, men scoringene uteble. Dermed endte kampen 2-1 til Norge, som får sterkere motstand i USA fredag. (©NTB)