Nok en hjemmesmell for Stabæk

Det er lite igjen av Stabæks hjemmefort. Søndag røk bæringene 0-1 for Sogndal og gikk av Nadderud som taper for femte gang i år.

SOGNDAL-SEIER: Mahatma Otoo (t.h.) scorer kampens eneste mål bak Stabæk-keeper Mandé Sayouba (t.v.) under eliteseriekampen mellom Stabæk og Sogndal på Nadderud stadion søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Mahatma Osamanu Otoo scoret vinnermålet drøye kvarteret før slutt. Innbytteren dukket opp ved bakerste stolpe og pirket ballen inn fra kort hold.

Det var en fortjent borteseier. Sogndal var farligst i begge omgangene, men særlig etter pause skapte gjestene mye kaos i Stabæks egen 16-meter. Ved en time spilt fikk Gilbert Koomson helt umarkert ruve i luften, men headingen endte utrolig nok et par meter utenfor.

Stabæk fikk til svært lite på eget gress. Shadrach Eghan skjøt riktignok et frispark i tverrliggeren i sluttminuttene, men misnøyen på tribunen var ikke til å ta feil av.

Bærum-klubben har tapt hele fem av sju hjemmekamper i år. Seier søndag ville tatt Stabæk forbi Vålerenga og opp på sikker plass, men ble i stedet værende på nest sisteplass.

Allerede etter en halvtime begynte utålmodige Stabæk-supportere å synge «Gi oss ett mål, det er alt vi ber om». Det er ikke vanskelig å forstå frustrasjonen, for Nadderud-publikummet er ikke akkurat blitt bortskjemt i år. Stabæk hadde kun fem scoringer på seks hjemmekamper før møtet med Sogndal. (©NTB).