ødegaard under lupen i spansk avis:

NFF reagerer på Ødegaard-«intervju»

Norges Fotballforbund har valgt å skjerme Martin Ødegaard og avslå intervjuforespørsler fra spanske medier. Nå reagerer de på en artikkel i avisen As.

FÅR GJENNOMGÅ: En kommentator i den spanske avisen AS har liten tro på at Martin Ødegaard blir noen suksess i Real Madrid. Foto: Solum, Stian Lysberg
FÅR GJENNOMGÅ: En kommentator i den spanske avisen AS har liten tro på at Martin Ødegaard blir noen suksess i Real Madrid. Foto: Solum, Stian Lysberg

Sammen med et helsides oppslag om «den fremste attraksjonen på Norges landslagssamling» er en kritisk vurdering fra avisens medarbeider Tomas Roncero, som tidligere har vært svært negativ til Ødegaards avtale med Real Madrid og muligheter i klubben. I en kommentar med tittelen «For en 20-åring er det ikke flere gjemmesteder» konkluderer han med at han ikke kan se for seg at Ødegaard har en framtid i Madrid.

As-medarbeideren som dekket onsdagens norske pressekonferanse greide å intervjue Ødegaard da han var på vei tilbake til hotellet etter trening, og som vanlig ga han fornuftige og reflekterte svar om sine framtidsutsikter.

Faksimile: AS.
Faksimile: AS.

Ødegaard sa ifølge As at han er tilfreds med tilværelsen i Nederland, at han har en god sesong i Vitesse og at det er positivt for hans utvikling.

Nå viser det seg at det ikke var noe intervju.

– Han sa han bare skulle hilse, men jeg så det ble en sak av det uansett. Det er vel slik de jobber, sier Ødegaard til TV 2.

Dette skriver medieansvarlig for A-landslaget Svein Graff i en SMS til norske medier i Spania torsdag:

– AS har oversatt intervjuet Martin gjorde med VG tirsdag og fremstiller det i dag som sitt eget eksklusive intervju. Journalisten sto på hotelltrappa i går da Martin kom fra trening, og de utvekslet kun noen høflighetsfraser.

– Dette bekrefter dessverre det vi visste på forhånd. Enkelte journalister opptrer kynisk og krysser alle normale presseetiske grenser. Jeg vil kontakte AS og fortelle hva vi mener om journalistens arbeidsmetoder, men utover det gjør vi ikke noe mer med saken, men fokuserer på kampen lørdag.

Ødegaard forteller at det var Fotballforbundet som i utgangspunktet satte foten ned for at spanske medier skulle få intervjue ham.

– Jeg er helt enig i det. Man vet hva som kommer. Jeg tror ikke de er så interessert i hvordan Norge skal spille mot Spania. De vil ha overskrifter om andre ting, sier Ødegaard til TV 2.

– Hvordan har trykket fra spanske medier vært?

– Det har vært rolig for min del hele veien. Jeg er blitt skjermet veldig godt av Real Madrid. Jeg har nesten ikke hatt kontakt med spanske medier selv. Det er mye skriverier og mye interesse der. Det er vel mer det jeg merker, men jeg har aldri hatt noe intervju med dem selv.