Nedtur for Nordtveit

Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach får en stri vei mot mesterligaen etter 1-3-tap hjemme for Dinamo Kiev i kvalifiseringen tirsdag.

NEDTUR: Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach gikk på en smell mot Dinamo Kiev. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
NEDTUR: Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach gikk på en smell mot Dinamo Kiev. (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Det startet godt for tyskerne da Alexander Ring gjorde 1-0 etter 12 minutter, men Dinamo-laget som har forsterket kraftig siden forrige sesong vendte det hele før pause med scoringer av Taras Mikhalik og Andrej Jarmolenko. Ti minutter før slutt punkterte Luuk de Jong kampen da han laget selvmål for vertene.

Nordtveit fikk 73 minutter på banen for vertene, men maktet ikke å hjelpe laget mot et godt utgangspunkt før returkampen i Kiev neste uke. Sjansen til å nå det første gruppespillet i mesterligaen noensinne, er omtrent borte for Mönchengladbach.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Stemningen i det tyske laget var hakket lystigere da et flott innlegg av Juan Arango ble plukket opp av Ring tidlig i kampen. Han rundet Dinamos høyreback og fant nok rom til å sette ballen inn i det nærmeste hjørnet.

Ukrainerne var på ingen måte hektet av. Nyervervelsen Miguel Veloso slo en corner etter 27 minutter som Mönchengladbach-forsvaret kun fikk halvklarert. Mikhalik limte ballen i mål med en flott avslutning.

Deretter var det Jarmolenkos tur til å vise seg fram. 22-åringen ble lekkert spilt igjennom av Denis Garmasj før han lurte Álvaro Domínguez med en overstegsfinte og satte ballen lavt inn i korthjørnet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2