Georgino Wijnaldum (Feyenoord)    Urby Emanuelson (Ajax) (Foto: OLAF KRAAK/AFP)
Georgino Wijnaldum (Feyenoord) Urby Emanuelson (Ajax) (Foto: OLAF KRAAK/AFP)

Nederlandsk cupfinale spilles over to kamper

Vil unngå bråk mellom Feyenoord- og Ajax-supporterne.

Den nederlandske cupfinalen i fotball mellom erkerivalene Feyenoord og Ajax skal spilles over to kamper, har landets fotballforbund bestemt.

Avgjørelsen om å erstatte den planlagte finalen på Feyenoords hjemmebane De Kuip i Rotterdam med hjemme- og bortekamp er fattet for å unngå voldshendelser mellom de to lags supportere.

Første kamp skal spilles i Amsterdam 25. april, mens returkampen spilles i Rotterdam 6. mai. Begge kamper vil være stengt for gjestende lags supportere.

For to år siden besluttet borgermesterne i Amsterdam og Rotterdam at gjestende tilskuere skulle nektes adgang til alle kamper mellom Ajax og Feyenoord i fem år. Det skjedde etter en rekke voldshendelser.

Den verste hendelsen inntraff i 1997, da hundrevis av tilhengere av de to klubbene utkjempet et formelig slag i nærheten av Beverwijk. Flere ble alvorlig skadd, og en deltaker døde.

Opprinnelig var det meningen å gi hvert lags supportere 10.000 billetter til cupfinalen, men det ble denne uken klart at tilhengere av begge lag hadde sikret seg billetter til delene av stadion reservert for nøytrale tilskuere. (©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2