ISKALD: Erling Braut Haaland tar et isbad etter en treningsøkt i brennhete Houston. Foto: Matt McNulty
ISKALD: Erling Braut Haaland tar et isbad etter en treningsøkt i brennhete Houston. Foto: Matt McNulty

Når City-helten ser Haaland, tenker han på Zlatan: – Finnes ikke mange

HOUSTON (TV 2): Tidligere Manchester City-spiller har bitt seg merke i personligheten til Erling Braut Haaland (21) og jærbuens harselering med svenskene.

Etter å ha stilt opp på en fartsfylt TV-innspilling på en racerbane utenfor Houston stiller Joleon Lescott (39) til intervju med TV 2 i stekende sol og 40 grader.

Den tidligere midtstopperen spilte for Manchester City i fem år og var fast på laget som vant klubbens første seriegull på 44 år i 2012.

Siden har klubben vokst seg større og større, med en norsk spiss som det siste spektakulære tilskuddet til stjernegalleriet.

Lescott, som la opp i 2017, slipper spøkefullt et lettelses sukk.

– Det hadde vært vanskelig å markere ham! Sånne spillere er umulige å stoppe. Hvis han er påskrudd, vinner han kampen, sier han til TV 2.

Zlatan-sammenligning

Den gamle stopperkjempen mener Haaland tilfører Manchester City noe de har manglet.

– Jeg tror han har en mer egoistisk natur enn forgjengerne. Det liker jeg hos en spiss. Det kommer til å komme jevne kamper, han kommer til å måtte være den som skiller seg ut, som betyr å score målene. Gjør han det, kommer City til å vinne, sier Lescott.

– Hvilket inntrykk har du av ham som personlighet?

– Du kan sammenligne ham med Zlatan. Og det liker jeg. Han kommer til å legge press på seg selv for å score mål og vinne kamper. Jeg liker personligheten hans.

MINNER OM ZLATAN: Erling Braut Haalands personlighet ligner på Zlatan Ibrahimovic sin, mener Joleon Lescott. Foto: ALBERTO LINGRIA
MINNER OM ZLATAN: Erling Braut Haalands personlighet ligner på Zlatan Ibrahimovic sin, mener Joleon Lescott. Foto: ALBERTO LINGRIA

– Hva er det med ham som minner deg om Zlatan?

– Måten han snakker på. Auraen hans. Tilstedeværelsen hans. Selvtilliten hans. Du ser det på ham, ikke nødvendigvis arroganse, men naturlig tro på egne kvaliteter, sier Lescott og utdyper:

– City har ikke hatt sånne karakterer i det siste. Jeg tror ikke det finnes mange spillere med en sånn personlighet, som legger press på seg selv før de har prestert og forteller hva de kan gjøre. Han er en verdensklassespiller.

Advarer: – Tror ikke det går

Han forteller selv at han så kampen mellom Sverige og Norge i Stockholm i juni, da Haaland scoret to mål, og bet seg merke i hvordan nordmannen reagerte på å bli terget av Sveriges midtstopper Alexander Milosevic.

– Forsvareren slang dritt til ham. Han reagerte bare med å heve seg og vise at «ja, jeg er klar for dette». Det er den typen innstilling du kommer til å trenge i Premier League, sier Lescott.

– Tror du forsvarsspillere kommer til å være ute etter ham?

– Ja. Jeg tror de kommer til å sikte seg inn på ham. Men jeg tror de kommer til å mislykkes hvis de gjør det. Jeg tror ikke det går an å vippe ham av pinnen. Du skal være veldig forsiktig hvis du begynner å terge ham.

Lescott fikk også med seg Haalands uttalelser etter kampen, da han sa til TV 2 at Milosevic hadde kalt ham en «hore».

– Den nye generasjonen er mer åpen. Det respekterer vi dem for. Han reagerte riktig på situasjonen, lot seg ikke prege slik forsvareren kanskje håpet, men hevet seg, scoret og vant kampen, slik vi håper han vil gjøre i City.

Haaland får etter planen debuten for Manchester City i treningskampen mot Club América natt til torsdag norsk tid. Han trente for fullt med lagkameratene i Houston søndag og mandag.