Edinson Cavani og Napoli har opplevd måltørke i det siste. I kveld får de besøk av Juventus på Sao Paolo (Foto: GIAMPIERO SPOSITO/Reuters)
Edinson Cavani og Napoli har opplevd måltørke i det siste. I kveld får de besøk av Juventus på Sao Paolo (Foto: GIAMPIERO SPOSITO/Reuters)

Napoli ødela Del Pieros festaften

Spissduoen Edinson Cavani og Marek Hamsik ga Napoli 2-0-seier i den italienske cupfinalen søndag. Dermed ble det ingen dobbelttriumf for Juventus.

I Italia har Juventus stormet gjennom serie A uten tap til den store gullmedaljen denne sesongen. Søndag kunne Torino-klubben tatt sin første dobbelttriumf siden 1995. Slik gikk det ikke for «Den gamle dame» og måtte til slutt se seg slått på Stadio Olimpico i Roma.

I stedet kunne Napoli feire klubbens første cupgull siden 1986/87-sesongen. Den gang var Diego Maradona sør-italienernes store helt.

LES: Cavani truer Napoli med bråk
LES: - City har forhørt seg om Giovinco

Cavani sendte Napoli i føringen fra straffemerket etter 63 minutter, mens Hamsik doblet til 2-0 sju minutter før slutt.

– Det var nesten utenkelig å tro på at vi skulle slå Juventus over 90 minutter ettersom de hadde gått ubeseiret gjennom hele sesongen. Bare det å bryte rekken er en seier i seg selv, sa Napoli-trener Walter Mazzarri etter kampen.

Alessandro Del Piero ble byttet ut etter 68 minutter i sin aller siste kamp for Juventus.

– Å tape en finale gjør at man får en bitter smak i munnen, men årene i Juventus har vært fantastiske. Jeg er stolt av hva jeg har gjort, sa Del Piero etter kampen.

På overtid pådro Fabio Quagliarella seg rødt kort. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2