Nådeløst angrep på Solskjær: – Jeg gadd ikke engang å tvitre om det

Solskjær-kritiker mener at kristiansunderen ikke traff på noen ting under europaligafinalen.

Ole Gunnar Solskjær må vente på sin første tittel som United-manager.

Torsdagens finaletap for Villarreal gjør at han fortsatt står uten trofeer etter to og et halvt år som Manchester United-sjef.

Det får han nå kritikk for.

Manchester Evening News' Manchester United-journalist, Samuel Luckhurst, er en av dem som refser den norske manageren etter nederlaget.

– Ole Gunnar Solskjærs manglende mot kostet Manchester United seieren i Europaligafinalen, skriver han.

Journalisten peker på at Solskjær ventet svært lenge med å gjøre spillerbytter torsdag kveld. Det første av dem kom da Fred ble byttet inn for Mason Greenwood etter 100 minutter med finalespill.

– For en mann som var inspirerende som innbytter, var Solskjær uinspirerende med sine bytter, skriver Luckhurst.

Dette ville han ikke tvitre om engang

Senere utdyper journalisten overfor TV 2.

Enkelte tok til orde for at Dean Henderson burde blitt byttet inn før straffesparkkonkurransen.

Luckhurst, som har for vane å dele sin frustrasjon på Twitter når det går dårlig med United, er i hvert fall klar på hvilken side han stod på.

– Da straffesparkkonkurransen nærmet seg, gadd jeg ikke engang å tvitre at han burde vurdere å bytte inn Henderson, sier Luckhurst, som riktignok skrev et innlegg om det etter kampen.

– Hvis han ikke ville vurdere å ta Rashford av, lyste det over hele stedet at han aldri ville vurdert å bytte keepere. Men det burde han virkelig ha gjort. De Geas historikk på straffer er pinlig dårlig, mener han.

TUNG KVELD: Det eneste Luckhurst forsvarer, er at Solskjær lot David de Gea starte kampen. Foto: Maja Hitij
TUNG KVELD: Det eneste Luckhurst forsvarer, er at Solskjær lot David de Gea starte kampen. Foto: Maja Hitij

Nådeløst angrep

United-journalisten mener at det var fryktelig kampledelse av Solskjær fra start til slutt. Noe av det han er mest kritisk til, er at både Marcus Rashford og Mason Greenwood var i startoppstillingen. Hadde det vært opp til Luckhurst, hadde han benket Rashford.

– Jeg vet at det kanskje høres litt kontroversielt ut, men han burde ikke det. Formen hans dette kalenderåret har ikke vært god nok, mener Luckhurst.

– Rashford hadde sin karrieres verste kamp, tilføyer han.

Ved å starte med både Rashford og Greenwood, mener Luckhurst at Solskjær mistet en spiller som kunne kommet inn og forandret kampen fra benken. I tillegg førte det til at Paul Pogba spilte i en dypere rolle på midtbanen.

Blant spillerne på benken var Juan Mata, Donny van de Beek, Daniel James og Amad Diallo.

– Problemet Solskjær har, er at tre av de fire spillerne er hans signeringer. Og han stolte åpenbart ikke på noen av dem. Dessverre syntes jeg ikke at Solskjær traff på noen ting, sier han.

KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær får hard medfart av lokalavisen dagen derpå. Foto: Michael Sohn
KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær får hard medfart av lokalavisen dagen derpå. Foto: Michael Sohn

Luckhurst synes ikke at Solskjær fortjener å få sparken. Samtidig sår han tvil om kristiansunderen er rett mann for å gjenreise storheten.

– Jeg mener han har overgått forventningene fra han først fikk jobben. Jeg tror ingen forventet at han skulle være her så lenge, og han er en mye bedre manager enn noen hadde forestilt seg, innleder han.

– Men hvis han dro til Tottenham, er jeg ikke helt sikker på at han ville ha imponert like mye som i United. Fra et personlig perspektiv, og for Uniteds skyld, mener jeg at han ikke er mannen som vil hente tittelen hjem til Old Trafford. Og det er det United må finne ut av når de ser etter en manager: Er dette mannen som vil hente Premier League-tittelen til klubben? Og der tror jeg Solskjær kommer til kort.

Kritiseres av gamle helter

Mot slutten av ekstraomgangene ble også Daniel James og Axel Tuanzebe sendt på banen. Like før straffesparkkonkurransen ble også Alex Telles og Juan Mata byttet inn.

Samtlige av innbytterne gjorde jobben sin fra straffemerket, før David de Geas avgjørende straffe ble reddet av Villarreal-keeper Gerónimo Rolli.

Se høydepunktene fra finalen i videovinduet øverst i saken!

Dermed er Ole Gunnar Solskjær fortsatt troféløs som United-manager.

— Det kommer til å bli en massiv evaluering hos Manchester United nå. Det vil være mange spørsmål de må finne svaret på. Dette burde aldri ha kommet til det punktet hvor målvakten din trenger å holde deg inne i en straffesparkkonkurranse, sier fotballekspert og tidligere Celtic-trener Neil Lennon.

Den tidligere Manchester United-stjernen Rio Ferdinand er tydelig på hva han mener betyr noe for Ole Gunnar Solskjærs lag neste sesong.

— Jeg tenker at kravet for neste sesong er å vinne trofeer. Det er det denne klubben er bygget på, sier United-legenden til BT Sport

Heller ikke hans tidligere lagkamerat, Paul Scholes, er nådig etter tapet.

— Det er vanskelig å gi United skryt etter dette. De var ikke gode i kveld, sa Scholes like etter kampen BT Sport, ifølge Daily Mail.

— Totalt sett har det vært fremgang, men gjør det å tape vondt nok for dem? Det er nesten slik at det blir akseptert å tape. Fra Ole Gunnar Solskjærs ståsted: Hvor er kravene? spør Scholes, og fortsetter.

— Han har gjort fremgang, men denne klubben forventer å vinne trofeer. Hvis det ikke kommer i løpet av de neste par årene, vil det være et problem.

En annen tidligere United-spiller, Owen Hargreaves, mener det er tre posisjoner klubben absolutt bør forsterke i sommer.

— Jeg tenker de er tre spillere unna. En midtstopper, en sentral midtbanespiller og en høyrekant. Det er dette som kan gjøre United bedre. De er nærmere enn de har vært på veldig mange år, sier Hargreaves til BT Sport

Solskjær selv svarte slik til TV 2 på om han kunne gjort noe annerledes etter tapet:

– Når vi ikke vinner kampen, er det helt sikkert noe vi kunne gjort annerledes. Vi har mange matchvinnere der ute. Kampen åpnet seg litt og vi hadde en del fart ute på banen. Vi håpet kvaliteten skulle komme gjennom, men det gjorde ikke det, sa Solskjær.