Mitrovic om Haaland: – Jeg har lært fra ham

Aleksandar Mitrovic (28) forteller til TV 2 at han har studert Erling Braut Haaland (22). Jærbuen har også plukket opp noe fra Fulham-spissen.

Se intervjuet med Mitrovic i videovinduet øverst!

Norges drøm om opprykk til pulje A i Nations League ble knust av den serbiske spissduoen Aleksandar Mitrovic og Dusan Vlahovic.

– Vi visste det kom til å bli tøft mot et vanskelig lag, men målet var å vinne og det klarte vi. Vi var bedre med ballen, hadde flest sjanser og vinner fortjent.

Slik lyder oppsummeringen fra Mitrovic til TV 2. Fulham-spissen forteller blant annet at laget var godt forberedt på Norges superspiss fra Bryne.

– Når de har en spiller som Haaland må du holde han langt unna boksen. Vi var tøff med han og ga lite rom. Det samme gjaldt (Martin) Ødegaard. Forsvarerne våre gjorde en fantastisk jobb, sier Mitrovic til TV 2.

Slik forklarer Solbakken nederlaget

Begge i superform

Erling Braut Haaland har så langt scoret elleve mål for Manchester City i Premier League. Bak toppscoreren er nettopp Mitrovic og Harry Kane med seks fulltreffere.

28-åringen innrømmer at han har studert sin norske spissrival.

– Jeg lærer fra ham. Bevegelsene, hvordan han skaffer seg rom og bruker farten. Han kan score med høyre, venstre og er en fantastisk avslutter. Det er en farlig spiller som scorer hvis han får muligheten.

Mitrovic mener likevel det er stor forskjell mellom de to.

– Hvis du sammenlikner er vi helt forskjellige. Han vil ikke bare bli en av Premier Leagues beste, men en av verdens beste, slår den høyreiste spissen fast.

Samme feiring

Målscoreren har også merket seg at Haaland har kopiert feiringen hans.

– Jeg er glad han tok noe fra meg. Jeg snakket med han før og etter kampen. Han er veldig ydmyk og jeg er glad på hans vegne.

5. november er det duket for en ny duell mellom de to, når Manchester City tar imot Fulham.

– Jeg håper han scorer flere mål, men når vi møtes om noen uker håper jeg det blir en liknende kveld som denne, ler Mitrovic.

FÅR TRØST: Aleksandar Mitrovic ga en god klem til Erling Braut Haaland etter kampen. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN
FÅR TRØST: Aleksandar Mitrovic ga en god klem til Erling Braut Haaland etter kampen. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN