Messi har hatt flest avslutninger i VM

Nå satser han på at scoringen også kommer mot Tyskland.

Lionel Messi (Foto: PEDRO UGARTE/Afp)
Lionel Messi (Foto: PEDRO UGARTE/Afp)

Lionel Messi jakter videre på et VM-mål. Ingen spiller har hatt flere avslutninger enn den argentinske trollmannen, men uttellingen er fortsatt null.

Messi er blant spillerne som har imponert mest i sluttspillet i Sør-Afrika. Han har lagt opp til mål, og han har åpnet for lagkameratene ved å dra på seg mange motspillere - og ofte trylle dem vekk med vidunderlige tekniske detaljer. Men målteften hans er som blåst bort.

Spilleren som tangerte Barcelonas klubbrekord med 34 seriemål, og som totalt scoret 47 ganger i klubbtrøya sist sesong, har ikke truffet for landslaget siden i fjor høst. I VM har han 23 avslutninger, hvorav 13 mellom stengene. Ingen har gått inn.

- Forhåpentlig lykkes jeg mot Tyskland, sier «Leo» foran sin 50. landskamp.

Landslagssjef Diego Maradona gjenkjenner seg selv i Messi og krever at dommerne beskytter juvelen bedre. Gang på gang er han blitt tatt hardt, men han slutter ikke å trylle med ballen. Scorer han også, blir han fort VMs konge.

- Messi kan vi bare stoppe i fellesskap. Vi må gjøre det som et lag, sier Tysklands midtstopper Arne Friedrich foran kvartfinalen lørdag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2