Messi ett mål unna Müllers historiske rekord

Serieleder Barcelona durer uanstrengt videre i spansk 1. divisjon. Lørdag vant storklubben 5-1 hjemme mot formsvake Athletic Bilbao.

SCORET IGJEN: Lionel Messi. (Foto: GUSTAU NACARINO/Reuters)

Barcelona - Athletic 5-1 (3-0):

Katalanerne er dermed fortsatt ubeseiret og har vunnet imponerende 13 av 14 seriekamper denne sesongen.

For selv om gjestene fra Bilbao bet godt fra seg i åpningen, var likevel mye gjort for Barcelona før pause.

Messi doblet ledelsen
En årvåken Gerard Piqué gjorde 1-0 etter 22 minutter på en retur fra keeper Gorka Iraizoz.

Like etter doblet Lionel Messi ledelsen. Argentineren ble spilt vakkert gjennom av Xavi og satte ballen over Iraizoz og i nettet.

Rett før pause hamret Adriano inn 3-0 på en pasning fra Cesc Fàbregas.

Det var likevel Messi som sto for den store prestasjonen da han i forveien elegant kom seg forbi seks Athletic-forsvarere.

I det 57. minutt var det Fabregas' tur til å få nettkjenning.

Med én ballberøring avsluttet 25-åringen lavt i høyre hjørne. Drøyt ti minutter senere scoret Ibai Gómez trøstemålet for bortelaget, men ikke lenge etterpå la Messi på til 5-1.

USTOPPELIG: Lionel Messi fortsetter å score mål etter mål. Mot Spartak Moskva var argentineren nok en gang sentral da Barcelona tok seg videre fra gruppespillet i Mesterligaen. (Foto: GRIGORY DUKOR/Reuters)

Slår snart Müller-rekord
Tomålsscorer Messi er nå bare et mål unna å tangere Gerd Müllers legendariske verdensrekord i antall scoringer i et kalenderår.

Müller stoppet på 85 for Bayern München og Vest-Tyskland i 1972.

Messi er allerede bokført med 21 seriemål denne sesongen.

Gerd Müller  (Foto: Scanpix/SCANPIX)
Gerd Müller (Foto: Scanpix/SCANPIX)