Måtte betale for at Tyresö skulle ha råd til å reise til Mesterliga-finalen

Sveriges fotballforbund måtte legge ut fordi Tyresö ikke hadde råd til å reise til Portugal.

STJERNEN: Brasilianske Marta er Tyresös beste spiller.
STJERNEN: Brasilianske Marta er Tyresös beste spiller.

Kvinnenes mesterligafinale i fotball er ikke helt som mennenes. Sveriges fotballforbund måtte legge ut fordi Tyresö ikke hadde råd til å reise til Portugal.

Tyresö har gått på en økonomisk smell og må legge ned sin ambisiøse satsing, men Marta og de andre stjernene har spilt laget fram til mesterligafinale. Torsdag venter tyske Wolfsburg i Lisboa, men det var bare så vidt Tyresö-spillerne kom seg dit.

Klubbkassa er tom, og premiepengene for finaleplass kommer først senere. Sveriges fotballforbund (SFF) valgte å gripe inn og ordne med flybilletter.

– Når klubber får premiepenger fra UEFA, går pengene alltid via det nasjonale forbundet, i dette tilfelle via oss. Ettersom Tyresö trengte hjelp med flybillettene, valgte vi å booke dem, mot at vi tar tilbake pengene når premiesummen fra UEFA kommer, forteller generalsekretær Mikael Santoft i SFF.

Han gjør det klart at man på forhånd har avklart med både egne og UEFAs jurister at dette ikke er brudd på reglene om økonomisk fair play.

Seier i kvinnenes mesterliga gir drøyt to millioner norske kroner i premie, mens tapende finalist får godt og vel halvannen million. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2