DÅRLIG TAPER: Mathias Normann, her under søndagens intervju med TV 2. Foto: Foto: Isac Skjevik Kvello / TV 2
DÅRLIG TAPER: Mathias Normann, her under søndagens intervju med TV 2. Foto: Foto: Isac Skjevik Kvello / TV 2

Mathias Normann: – Det går ut over dama mi. Det er ikke lett å være henne

Landslagets midtbaneanker er ikke flink til å håndtere den elendige perioden klubblaget hans er i.

Se Norge - Armenia på TV 2 fra kl. 18.50 tirsdag

Syv strake tap er den bekmørke fasiten for Norwich City.

Og med tanke på at Normann var ute med en langtidsskade mellom slutten av november og starten av februar, er det nå over fire måneder siden han var med på å vinne en kamp med klubblaget sitt.

Fredagens 2-0-seier over Slovakia, der Normann viste lovende takter med Sander Berge og Martin Ødegaard på den norske midtbanen, var i så måte et friskt pust.

– Jeg gledet meg enormt til å komme på samling og få et litt annet miljø, vinne kamper og få litt den følelsen tilbake, sier Normann til TV 2.

Er ingen god taper

Resultatene på banen går nemlig også ut over privatlivet i England.

– Nå er ikke jeg den beste taperen i verden akkurat. Det påvirker livet utenfor å tape kamper og sånt. Det er en tung periode, men man må bare stå i det, og så er jeg sikker på at jeg kommer til å sette pris på den erfaringen i fremtiden, sier Normann.

– Hvordan går det ut over livet ditt?

– Dårlig humør. Jeg orker ikke. Det går ut over dama mi. Jeg tror ikke det er lett å være henne i denne situasjonen.

– På hvilken måte da?

– Jeg er mye sur, klager mye og prater mye.

Normann er kjæreste med den russiske fitnessmodellen Violetta.

Hangeland: – Tvers gjennom nydelig

En som har vært tett på Normann fra ung alder, er Alexander Sørloth. Den norske landslagsspissen fikk sitt første møte med svolværingen i Bodø/Glimt i 2015. Det året fylte Normann 18 år.

– Han var en type, sier Sørloth.

Han understreker at det er ment med positivt fortegn.

– Sånne ting liker jeg. Jeg var kanskje litt det samme da jeg var ung. Du slenger litt med leppa, er du misfornøyd så sparker du ned noen og litt sånt. Det er en viktig egenskap, for da vil du noe. Det verste du kan være som fotballspiller, er likegyldig. Han var en type og du ser at han kom seg opp og frem til slutt, sier trønderen.

Brede Hangeland kjente ikke Normann før de begynte å jobbe sammen på landslaget i fjor. Han mener midtbanespilleren har en «herlig mentalitet».

– Det er en gave å bli kjent ordentlig med disse guttene. Jeg kjente ikke Mathias noe særlig. Han er litt unorsk i fremtoninger, men en tvers gjennom nydelig fyr. Klok på banen og klok av banen, sier Hangeland til TV 2.

Hyller trio: – Sykt

Basert på fredagens 2-0-seier over Slovakia kan Normann komme til å utgjøre en midtbanetrio med Martin Ødegaard og Sander Berge i årene som kommer.

I hvert fall hvis Normann får det som han vil.

– Jeg var sykt komfortabel i sekserrollen der på fredag. Jeg gjør den usynlige jobben, bare gir dem ballen og ser bra ut. Jeg synes det virket sykt bra. Jeg håper vi kommer til å spille sammen på midten fremover. Det var stålkontroll hele kampen, sier han.

Han er «100 prosent» overbevist om at de tre kunne utgjort en trio som hadde prestert på høyt nivå i Premier League.

Det gjenstår å se om Ståle Solbakken gir alle tre muligheten fra start igjen når Norge tar imot Armenia tirsdag. Kampen ser du på TV 2 fra klokken 18.50. Oppladningen fra indre bane starter på TV2.no klokken 18.30.