SKIFTER BEITE: Javi Martínez melder overgang fra Athletic Bilbao til Bayern München. (Foto: VINCENT WEST/Reuters)
SKIFTER BEITE: Javi Martínez melder overgang fra Athletic Bilbao til Bayern München. (Foto: VINCENT WEST/Reuters)

Martínez ble tidenes dyreste spiller i Bundesliga

Den spanske landslagsspilleren Javier Martínez (23) ble onsdag klar for Bayern München. Kjøpet satte overgangsrekord i tysk Bundesliga.

Den tyske storklubben må betale hele 40 millioner euro (293 millioner kroner) til Athletic Bilbao. Fra før var den tyske rekorden 30 millioner euro, som Bayern betalte for Mario Gómez i 2009. Dyreste salg var 37 millioner euro, som Manchester City betalte Wolfsburg for Edin Dzeko.

Martinez har inngått en femårskontrakt med Bayern. Avtalen gjelder fram til juni 2017.

– Jeg er veldig glad nå og ser fram til å spille for en klubb med så mye historie. Jeg har ventet lenge, men nå er ventetiden endelig over, sier Martinez til Bayerns nettsted.

Les også: 18-åring lurte fotball-verden trill rundt på Twitter

Sørtyskerne har jaktet på 23-åringen i hele sommer, men det har ikke vært lett å få til en avtale. Senest forrige uke fryktet klubben at overgangen ville gå i vasken. Bayern-ledelsen mente Athletic Bilbao gjorde alt for å unngå et salg.

Martínez, som er defensiv midtbanespiller, hadde personlig et ønske om å spille for Bayern München. Overgangssummen tilsvarer summen Martinez hadde i sin kontrakt for frikjøp. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2