Martínez ble tidenes dyreste spiller i Bundesliga

Den spanske landslagsspilleren Javier Martínez (23) ble onsdag klar for Bayern München. Kjøpet satte overgangsrekord i tysk Bundesliga.

SKIFTER BEITE: Javi Martínez melder overgang fra Athletic Bilbao til Bayern München. (Foto: VINCENT WEST/Reuters)
SKIFTER BEITE: Javi Martínez melder overgang fra Athletic Bilbao til Bayern München. (Foto: VINCENT WEST/Reuters)

Den tyske storklubben må betale hele 40 millioner euro (293 millioner kroner) til Athletic Bilbao. Fra før var den tyske rekorden 30 millioner euro, som Bayern betalte for Mario Gómez i 2009. Dyreste salg var 37 millioner euro, som Manchester City betalte Wolfsburg for Edin Dzeko.

Martinez har inngått en femårskontrakt med Bayern. Avtalen gjelder fram til juni 2017.

– Jeg er veldig glad nå og ser fram til å spille for en klubb med så mye historie. Jeg har ventet lenge, men nå er ventetiden endelig over, sier Martinez til Bayerns nettsted.

Les også: 18-åring lurte fotball-verden trill rundt på Twitter

Sørtyskerne har jaktet på 23-åringen i hele sommer, men det har ikke vært lett å få til en avtale. Senest forrige uke fryktet klubben at overgangen ville gå i vasken. Bayern-ledelsen mente Athletic Bilbao gjorde alt for å unngå et salg.

Martínez, som er defensiv midtbanespiller, hadde personlig et ønske om å spille for Bayern München. Overgangssummen tilsvarer summen Martinez hadde i sin kontrakt for frikjøp. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2