BAKHOLDSANGREP: En tilskuer gikk til angrep på Jack Grealish under kampen mellom Birmingham og Aston Villa. Foto: Carl Recine
BAKHOLDSANGREP: En tilskuer gikk til angrep på Jack Grealish under kampen mellom Birmingham og Aston Villa. Foto: Carl Recine

Mann dømt til fengsel for angrep på Villa-spiller

En 27 år gammel mann er dømt til 14 uker i fengsel for å ha angrepet Aston Villa-spiller Jack Grealish under søndagens byderby mot Birmingham.

Etter ti spilte minutter mellom lokalrivalene løp en mann ut på banen og slo etter Grealish mens spilleren sto med ryggen til. Aston Villa-kapteinen ble truffet på siden av hodet og gikk rett i bakken.

Overfallsmannen ble raskt tatt hånd om av vakter.

27-åringen måtte mandag møte i retten, der han sa seg skyldig i angrepet. Han ble dømt til fengsel i 14 uker, og er bannlyst fra alle fotballkamper i Storbritannia i ti år.

– Dommen må være en straff og fungere avskrekkende for andre, slik at det sendes et budskap til offentligheten, fans og spillere som mr. Grealish, som bør være beskyttet til enhver til, sier dommer Alison Fisher.

Det er velkjent fiendskap mellom Birminghams og Aston Villas supportere, og det har vært flere voldshendelser i forbindelse med lokaloppgjørene i Englands nest største by, så også før søndagens kamp.

«Det som skjedde har ingen plass i fotball eller i samfunnet for øvrig. Jack (Grealish) er en Birmingham-gutt, og uansett hvilken klubb han har tilhørighet til skal han ikke bli utsatt for dette. Det finnes ingen unnskyldninger, skriver Birmingham i en uttalelse etter overfallet.

Grealish svarte ved å score vinnermålet (1-0) etter 67. minutters spill.

Banestormet i London

Også i Premier League-oppgjøret mellom Arsenal og Manchester United søndag stormet en mann banen. Hendelsen skjedde etter at Pierre-Emerick Aubameyang scoret 2-0 til hjemmelaget på straffespark.

Mannen som stormet banen løp med armene hevet mot United-forsvarer Chris Smalling før han etter hvert løp mot de feirende Arsenal-spillerne. Mannen ble pågrepet og satt i arrest, opplyser Metropolitan-politiet i den engelske hovedstaden.

På fredag ble også skotsk fotball rammet av banestorming. Da konfronterte en rasende supporter Rangers-kaptein James Tavernier i 1-1-kampen mot Hibernian.

Manchester Uniteds visekaptein, Ashley Young, fordømmer hendelsene.

– Det er tredje gangen en supporter har kommet seg inn på banen. Hva om de har noe med seg? Spillerne kommer til å være i fare. Det er definitivt noe FA, Premier League og FIFA må gjøre noe med. Jeg vet ikke om det bør være ekstra vakthold eller noe sånt, men det er urovekkende det som skjedde tidligere i dag (Grealish, journ. anm) og med Chrissy (Smalling). Noe må gjøres, slår Young fast, ifølge The Times.

Arsenal beklager hendelsen.

«Vi ønsker å beklage til Chris (Smalling) og Manchester United, og er glade for at vedkommende ble tatt hånd om og arrestert», skriver London-klubben i en uttalelse etter episoden.

Skal ikke skje

United-manager, Ole Gunnar Solskjær, sier han ikke så hendelsen, men sier at slikt uansett ikke skal skje på en fotballbane.

– Vi får sørge for at vi spiller fotball, og at de (publikum) ser på. Det er ikke en av de tingene vi ønsker å se, sa Solskjær til Sky Sports etter kampen.

Arsenal vant kampen 2-0 og påførte Manchester United det første serietapet under Solskjærs ledelse.

Totalt har kristiansunderen ledet United i 18 kamper (14 seirer, to uavgjort og to tap) med målscore 39-15.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Mer innhold fra TV 2