SENSASJON: Daniel Larsson avgjorde bortekampen mot Rangers. (Foto: DAVID MOIR/Reuters)
SENSASJON: Daniel Larsson avgjorde bortekampen mot Rangers. (Foto: DAVID MOIR/Reuters)

Malmö-sensasjon mot Rangers

Malmö har ikke imponert mye i den svenske serien i år. Men på bortebane i mesterligakvalifiseringen rystet skåneklubben skotske Rangers med 1-0-seier tirsdag.

Malmö tok ledelsen tidlig på Ibrox. En flott scoring av Daniel Larsson etter 18 minutters spill ga svenskene en ledelse som skulle vise seg å vare kampen ut. Tap på hjemmebane er absolutt ikke noe godt utgangspunkt i europacupkamper, og derfor ble nok Malmös scoring raskt en stressfaktor for manager Ally McCoist.

Begge lagene triumferte i hjemlig serie forrige sesong etter å ha blitt presset hardt av store rivaler. Glasgow-klubben Rangers satte arvefienden Celtic på plass for tredje sesong på rad og vant den skotske eliteserien med ett poengs margin. Malmö ble seriemester med to poengs luke etter å ha blitt jaget av Skåne-rival Helsingborg hele høsten.

Tross suksess i hjemlig serie maktet ikke Rangers å ta seg videre fra gruppespillet av mesterligaen i fjor. Selv med et sterkt resultat som 0-0 mot Manchester United på Old Trafford måtte skottene nøye seg med tredjeplass og europaligaen etter den innledende kampene.

Det kravstore publikummet på Ibrox vil gjerne se at klubben også kan hevde seg godt blant de ypperste lagene i Europa denne sesongen. I 2008 tok «The Gers» seg helt til europaligafinale mot Zenit St. Petersburg, men tapte der 0-2.

Spillerne holdt et minutts stillhet for terrorofrene på Utøya og i Oslo før kampstart. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2