Maguires mor hardt ut: – Skammelig

Slår ring rundt sønnen etter hets.

Harry Maguire tror han får bedre tider i Manchester United. Foto: Abbie Parr / AP / NTB
Harry Maguire tror han får bedre tider i Manchester United. Foto: Abbie Parr / AP / NTB Foto: Abbie Parr / AP / NTB

– Som en mor er det skammelig å se mengden av hets og negative kommentarer som sønnen min mottar fra noen fans, eksperter og media, skriver moren, Zoe Maguire Wilkinson på Instagram.

Og fortsetter:

– Det er helt uakseptabelt i alle sammenhenger, spesielt overfor en som jobber sokkene av seg for klubben og landet.

– Ikke akseptabelt

Maguire havnet igjen i fokus etter å ha scoret selvmål mot Skottland på Hampden Park mandag.

Etter kampen gikk landslagssjef Gareth Southgate hardt ut mot mediene som han mener har vært med på å gjøre Maguire til en syndebukk.

Moren forteller at hun selv var til stede på kampen.

– Jeg var der, som vanlig, og det er ikke akseptabelt hva som har blitt skapt, ut av ingenting.

– For meg er det ikke greit å se hva han går gjennom. Jeg ville hatet å se andre foreldre eller spillere gå gjennom dette i fremtiden, spesielt de unge guttene og jentene som kommer opp, skriver hun.

Tror på mer spilletid

Harry Maguire (30) har vært benkesliter i Manchester United hittil i sesongen, men den utskjelte landslagsstopperen er positiv foran en hektisk høst.

Gjennom sommeren var det mye snakk om en Maguire-overgang bort fra Old Trafford, men det skjedde aldri. I stedet ble han værende for å kjempe om en plass i Erik ten Hags planer.

Til nå har han slitt med å få spilletid. Maguires 23 minutter kom som innbytter i overtidstapet for Arsenal like før landslagsperioden.

– De fire første ukene har vært tøffe fordi det har vært én kamp i uka, og manageren har ikke valgt meg. Vi har mange kamper i vente, så jeg er sikker på at jeg får spille mange kamper, sa Maguire etter Englands 3-1-seier over Skottland.

30-åringen har i lang tid vært et yndet objekt for kritikk av britiske kommentatorer og eksperter. I sommer ble han fratatt kapteinsbindet i Manchester United.

– Når jeg ikke starter noen av de fire første kampene i sesongen, vet jeg at det blir en sak (for mediene). Jeg ønsker å spille kamper, la Maguire til etter tirsdagens landskamp.

Der kom han inn etter pause og skapte overskrifter ved å score et selvmål.

Manchester United tar imot sterke Brighton lørdag.

STØTTE: Harry Maguire har god støtte blant lagkameratene. Foto: LEE SMITH
STØTTE: Harry Maguire har god støtte blant lagkameratene. Foto: LEE SMITH

(©NTB)

Relatert

Mer innhold fra TV 2