TRØSTEMÅL: Frida Maanum scoret Arsenals eneste mål mot Barcelona mandag kveld. Foto: David Davies
TRØSTEMÅL: Frida Maanum scoret Arsenals eneste mål mot Barcelona mandag kveld. Foto: David Davies

Maanum scoret trøstemål i norsk CL-duell: – Har så utrolig mye bra ved seg

Til tross for at Frida Maanum og Arsenal ble utspilt i store deler av kampen, er landslagsvenninne Caroline Graham Hansen imponert over 22-åringens inntreden hos den engelske ligalederen.

Barcelona - Arsenal 4-1

Med et kvarter igjen av oppgjøret fikk Maanum nettsus da hun fra kort hold styrte inn et frispark fra Tobin Heath. Med det åpnet 22-åringen målkontoen etter sommerens overgang til Arsenal.

Likevel var det landslagsvenninnen Caroline Graham Hansen som kunne smile bredest ved kampslutt. Hun kom ikke på scoringslista eller noterte seg for noen målgivende pasninger, men tok del i en fullt fortjent Barcelona-seier i sesongens første gruppekamp i Europa.

– Det var veldig gøy å komme i gang på den måten. Jeg synes vi spiller en veldig god kamp og vi kunne sikkert scoret flere, sier Caroline Graham Hansen til TV 2.

– Og så er det gøy å slå et så godt lag, særlig når folk fortsetter å sette spørsmålstegn ved nivået på ligaen vår. Det er jo tross alt Englands beste lag for øyeblikket vi slår i dag, fortsetter hun med glimt i øyet.

Den norske 26-åringen gledet seg også over at landslagsvenninne Maanum fikk sin første scoring i Arsenal-trøya.

– Det var gøy for henne. Selv om det nok er en frustrerende kamp å spille når de har ball mindre enn de ønsker, så synes jeg Frida jobber godt hele veien, sier Graham Hansen og legger til at hun er imponert over Maanums inntreden i Arsenal-laget denne høsten.

– Å spille seg rett inn på Englands beste lag akkurat nå er ikke bare enkelt. Hun har så utrolig mye bra ved seg som hun bare må fortsette å utvikle, så kommer det til å bli så bra for både Frida, Arsenal og det norske landslaget.

Mariona Caldentey ga omsider den regjerende Champions League-mesteren ledelsen etter en halvtime i Barcelona. 1-0-scoringen satte hun sikkert da hun var oppmerksom på en retur etter et distanseskudd fra Asisat Oshoala.

Få minutter før pause var nevnte Oshoala nest sist da kaptein Alexia Putellas bredsiden inn vertenes andre.

Kort tid etter hvilen var det Oshoalas tur til å finne nettmaskene. Et presist gjennomspill fra Mariona sendte spissen alene med Arsenal-keeper Manuela Zinsberger og Oshala trillet lett ballen forbi sisteskansen.

Bortelaget hevet seg markant utover i 2. omgang, men skaden var allerede gjort. Snaut ti minutter etter Maanums redusering la Lieke Martens på til 4-1 med en lekker chip etter et nesten like flott fremspill av Patricia Guijarro.

På overtid gikk Alexia i bakken og fikk straffespark, men Barcelona-kapteinen bommet fra ellevemetersmerket.

(©NTB/TV 2)