SMILET ER PÅ PLASS: Ada Hegerberg (til høyre) og Selma Bacha under Lyons treningsøkt på Bravida Arena i Göteborg mandag. Tirsdag møter de Häcken i Champions League. Foto: Adam Ihse
SMILET ER PÅ PLASS: Ada Hegerberg (til høyre) og Selma Bacha under Lyons treningsøkt på Bravida Arena i Göteborg mandag. Tirsdag møter de Häcken i Champions League. Foto: Adam Ihse

Lyon-treneren om Hegerberg: – Alt er mulig

I kveld kan Ada Hegerberg (26) gjøre comeback som Lyon-spiller mot svenske Häcken i mesterligaens gruppe D.

Mandag kom beskjeden om at sunndalingen var tatt ut som én av 21 spillere i troppen til treneren Sonia Bompastor (41).

25 år gamle Hegerberg har ikke spilt fotballkamp siden januar 2020. Da ødela hun et korsbånd. Opptreningen har gitt henne mange tilbakefall, blant annet en stressfraktur i skinnbeinet.

Etter tre operasjoner var hun tilbake i trening for et par uker siden.

Det gjenstår å se om det blir noe spilletid på henne.

– Alt er mulig. Vi får se an kampsituasjonen, sa Lyons trener Bompastor under tirsdagens pressekonferanse.

Spent

Bompastor forteller om en spent Hegerberg etter at hun har vært satt ute av spill i 20 måneder.

– Dere kan tenke dere hvor glad hun er for å være tilbake. Hun har det bra. Når jeg tar henne ut i troppen på 21 spillere, er det fordi hun er 100 prosent klar både mentalt og fysisk, sier treneren.

Da Ballon d'Or ble delt ut første gang til en kvinne i 2018, gikk prisen som verdens beste spiller til Ada Hegerberg. Hun har scoret 144 mål på 117 kamper for Lyon.

Allerede i 2016 ble hun kåret til årets spiller av Det europeiske fotballforbundet (Uefa). BBC ga henne samme anerkjennelse året etter.

Tålmodighet

Treneren sier at Hegerberg er spilleklar, men at det vil ta tid før hun er tilbake der hun en gang var.

– Vi må være tålmodige. Tanken er å gå forsiktig fram, og det er vår jobb å gi henne de beste forutsetningene. Ada er et konkurransemenneske. Mentalt er hun veldig sterk. Ikke være bekymret for henne. Hun kommer til å være tilbake i vanlig slag om ikke lenge, og hun er villig til å legge ned jobben som kreves, sier Sonia Bompastor.

(©NTB)