MØTER BARCELONA: LSK Kvinner skal til Barcelona. Foto: Åserud, Lise
MØTER BARCELONA: LSK Kvinner skal til Barcelona. Foto: Åserud, Lise

LSK Kvinner møter Barcelona i mesterligaen fotball

LSK Kvinner ble trukket mot Barcelona i mesterligaens kvartfinale. Det blir revansjoppgjør for årets finale når Lyon møter Wolfsburg.

LSK Kvinner kom godt ut av trekningen. Barcelona har et sterkt kvinnelag, men det kan ikke måle seg med de beste klubbene i fredagens kvartfinaletrekning. Likevel er det en formidabel motstander som venter. Barcelona vant sammenlagt 8-0 over skotske Glasgow City i åttedelsfinalen.

Drømmemotstanderen Slavia Praha, som sensasjonelt er kvartfinaleklar etter å ha startet i kvalifiseringsrunden, tilfalt derimot Bayern München. Vinneren av det oppgjøret blir motstander for LSK eller Barcelona i semifinalen.

– Jeg tror vi kunne trukket en vanskeligere motstander. Men det blir veldig kult med Barcelona, og det blir en spennende utfordring, sier LSK-stjernen Guro Reiten til TV 2 etter at trekningen er et faktum.​

Det ligger an til norske dueller i kvartfinalene når Lyon (Ada Hegerberg) møter Wolfsburg (Caroline Graham Hansen og Kristine Minde) og Chelsea (Maren Mjelde og Maria Thorisdottir) møter Paris Saint-Germain (Andrine Hegerberg).

Lyon tok sin tredje strake mesterligatriumf da Wolfsburg ble slått 4-1 etter ekstraomganger i finalen i Kiev i mai. Ada Hegerberg scoret i finalen og satte ny sesongrekord med 15 mesterligamål.

– Det blir tøft for begge lag, men det er morsomt å møte de beste. Jeg er meget klar for revansje, sier Caroline Graham Hansen til TV 2 om møtet med forrige sesongs vinner.

Slik ble kvartfinalene:

Slavia Praha (Tsjekkia) – Bayern München (Tyskland), Barcelona (Spania) – LSK Kvinner (Norge), Lyon (Frankrike) – Wolfsburg (Tyskland), Chelsea (England) – Paris Saint-Germain (Frankrike).

Første kamp spilles 20. eller 21. mars og returkampene en uke senere.

Semifinaler: Vinner Lyon/Wolfsburg – vinner Chelsea/Paris Saint-Germain, vinner Slavia Praha/Bayern München – vinner Barcelona/LSK Kvinner.

Semifinalene spilles 21./21. og 27./28. april.

Finalen spilles 18. mai på Ferencvaros stadion i Budapest.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2