SAVNET: Sadio Mané har slitt for Bayern München i det siste, men Liverpool-fansen skulle nok gjerne hatt ham tilbake. Foto: DANIELE MASCOLO
SAVNET: Sadio Mané har slitt for Bayern München i det siste, men Liverpool-fansen skulle nok gjerne hatt ham tilbake. Foto: DANIELE MASCOLO

Liverpools store savn: – Det er ikke vårt problem nå

LIVERPOOL/MÜNCHEN (TV 2): Bayern München-trener Julian Nagelsmann (35) sender et lite stikk i retning gamleklubben til Sadio Mané (30).

På spørsmål fra TV 2 om han tror Liverpool savner den senegalesiske stjernen, svarer den tyske treneren:

– Det ser sånn ut, ja!

Han sikter unektelig til Liverpools formdupp etter sommerens salg av Mané: To seire på de siste syv kampene er fasiten for Jürgen Klopps menn.

MANÉ PÅ LAGET: Bayern München-trener Julian Nagelsmann. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
MANÉ PÅ LAGET: Bayern München-trener Julian Nagelsmann. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

TV 2 møtte Liverpool-manager Jürgen Klopp mandag, i forkant av lagets hjemmekamp mot Ajax i Champions League.

Engelske fotballeksperter og Liverpool-fans har i stigende grad vært kritiske til salget av Mané, som gikk til Bayern i sommer for rundt 400 millioner kroner, med ett år igjen av kontrakten.

– Hvor vanskelig er det å bygge et nytt angrep uten ham?

– Sadio er en spiller i verdensklasse. Det var hele tiden tydelig at vi kom til å savne ham. Men dette er ikke vårt problem nå, sier Klopp til TV 2.

To stjerner skiller seg ut - nå får Sadio Mané ros

Han smiller.

– Dessverre spilte vi dårlige kamper med Sadio også. Ikke dårlige, men dårlige, sier tyskeren og sikter til at han mener 1-4-tapet mot Napoli var lagets dårligste kamp siden han kom til klubben.

Han tillegger at han mener spilleren som spilte i posisjonen Mané ville bekledd, Luís Díaz, kanskje var lagets beste spiller på en ellers bekmørk kveld sett med Liverpool øyne.

– Så scorer Origi nummer fire!

– Jeg forstår spesielt at Liverpool-fansen vil diskutere det, vil ha løsninger og sånne ting, sier Klopp om Mané-savnet og konkluderer:

– Men stol på meg, vi har jobbet med løsninger, og nå har vi muligheten til å vise at vi har forstått det, og at vi vil reagere.

For Mané har starten på Bayern München-livet gått litt opp og ned, forteller trener Julian Nagelsmann.

– Det er ikke lett å være etterfølgeren til Robert Lewandowski. Alle vil se like mange mål. I starten av sesongen i de første kampene, var han strålende. Så har han slitt litt etter det, sier Nagelsmann til TV 2 om Mané.

Han antyder at senegaleseren med fordel kunne hatt en litt mer avslappet tilnærming.

LIVERPOOL-HELT: Sadio Mané var en nøkkelspiller for Liverpool-manager Jürgen Klopp, men i sommer dro senegaleseren til Bayern München. Foto: Nick Potts
LIVERPOOL-HELT: Sadio Mané var en nøkkelspiller for Liverpool-manager Jürgen Klopp, men i sommer dro senegaleseren til Bayern München. Foto: Nick Potts

– Han tenker mye over prestasjonene sine, han vil alltid gjøre det bedre og bedre. Noen ganger overtenker han nok litt for mye i situasjonene. Noen ganger må man bare ha selvtillit og bare spille så godt man klarer, ikke tenke gjennom alle situasjoner ti ganger, sier Nagelsmann.

Mané scoret fire mål på sine fire første offisielle Bayern-kamper, men står nå uten mål på de fire siste.

Klopp irettesetter fotograf

– Men han er en så bra fyr. Han vil alltid forbedre seg. Han kommer til å være en viktig spiller for oss denne sesongen og mot Barcelona, sier Nagelsmann, som varsler endringer i stjernespillerens rolle:

– Han vil spille i en litt annerledes posisjon i morgen. Han vennet seg til å spille i den posisjonen i Liverpool over mange kamper, så jeg håper han kan score, og at han er bedre enn «Lewi».

Det er en stor Champions League-kveld i vente på TV 2s plattformer. Oppladningen starter klokken 18.00 på TV 2 Play og TV 2 Sport Premium 1. Klokken 21.00 ser du Liverpool mot Ajax på TV 2 Sport Premium 1, mens Bayern München mot Barcelona går samtidig på TV 2 Sport Premium 2.