Leppeleser gjør at Löw må passe språkbruken

Der er uvisst om Löw også har bestemt seg for å passe på hvordan hvordan han bruker fingrene.

gullgraveren joachim löw 2
gullgraveren joachim löw 2

Tysklands landslagssjef Joachim Löw vil passe språket sitt på sidelinjen etter at en leppeleser har begynt å tvitre alt som blir sagt.

– Har brukt ganske stygge ord
Titusenvis av mennesker følger alt Julia Probst (30) skriver på sin twitterkonto EinAugenschmaus (en fest for øynene). Hun sitter foran TV under kampene i fotball-EM og leser seg til hva spillere og trenere sier (eller roper) når de er i nærbilde.

– Jeg har brukt noen ganske stygge ord, jeg må innrømme det. Jeg må nok passe på litt og prøve å bruke andre ord i framtiden, sa Löw da han fikk vite om Probsts aktiviteter.

Så veldig ille er ikke uttrykkene som er tvitret, men leppeleseren har viderebrakt en del bannord når Löw uttrykker misnøye med spillere som for eksempel mister ballen i ugunstige situasjonene.

Der er uvisst om Löw, som gjentatte ganger blitt fanget av tv-kameraer mens han er på busemannjakt, også har bestemt seg for å passe på hvordan hvordan han bruker fingrene.

– Lærte tidlig å lese på leppene
Probst har vært døv hele livet, og vanligvis blogger hun om funksjonshemmede menneskers rettigheter og utfordringer.

– Hele familien min er hørende. Derfor vokste jeg opp i et hjem hvor det ble snakket, og jeg lærte tidlig å lese på leppene, sier hun.

– Jeg synes ikke det er nødvendig at Löw eller spillerne skal legge bånd på seg. De banner ikke spesielt mye. Det er heller ikke alt jeg får med meg. Noen ganger kan dialekten gjøre det vanskelig, noen ganger er ikke bildet klart nok, legger hun til.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2