Lederkaos i Barcelona: Seks styremedlemmer trakk seg med umiddelbar virkning

Seks styremedlemmer som har havnet på kant med FC Barcelonas omstridte president Josep Maria Bartomeu, valgte torsdag kveld å trekke seg, melder spanske medier.

Det er uroligheter i Messis Barcelona. Foto: Joan Monfort
Det er uroligheter i Messis Barcelona. Foto: Joan Monfort

Beslutningen skal ha sendt «sjokkbølger gjennom klubben», skriver storavisen Marca. Barcelona-styret er nå redusert fra 19 til 13 medlemmer.

Klubbpresident Bartomeu skal tidligere ha bedt Emilie Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elias og Josep Pont om å forlate sine roller i storklubben. Maria Teixidor og Jordi Calsamiglia slo følge med den nevnte kvartetten, og de seks leverte en felles oppsigelse og et avskjedsbrev.

Også avisene AS og La Vanguardia har fått tilgang til avskjedsbrevet fra de seks styremedlemmene. De uttrykker blant annet at klubben står overfor utfordringer i framtiden som den ikke kan håndtere med dagens lederskap.

Kritikk

– Vi må også understreke vår misnøye med den uheldige episoden i sosiale nettverk, kjent som «Barcagate», som vi ble kjent med gjennom pressen, skriver de seks.

«Barcagate» er avsløringen av at klubbpresident Bartomeu angivelig brukte et PR-selskap for å styrke hans eget rykte og samtidig sverte klubbens stjernespillere, blant dem Lionel Messi og Gerard Pique. Disse beskyldningene har klubben benektet i en offisiell uttalelse.

Rousaud, Tombas, Elias, Pont, Teixidor og Calsamiglia anbefaler videre at klubben holder valg av nytt styre så snart som mulig.

Harde beskyldninger

Rousaud, som var visepresident i Barcelona, går enda lenger i et intervju med radiokanalen RAC1. Han kommer med beskyldninger om korrupsjon og tyveri internt i klubben.

– Jeg tror noen har forsynt seg fra kassa. Det har skjedd en rekke uregelmessigheter som vi ikke lenger kunne lukke øynene for, sier han ifølge La Vanguardia.

Bartomeu ble nødt til å hyre inn et revisjonsfirma til å gjøre en undersøkelse av klubben i kjølvannet av «Barcagate»-skandalen. Denne jobben skal straks være ferdig, ifølge Rousaud.

– Muligens vet han (Bartomeu) allerede hva den (rapporten) sier, og det er sikkert en av grunnene til at han ba oss om å si opp, sier den tidligere visepresidenten.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2