Müller-dobbel senket Skottland

Fortsatte storspillet for «Die Mannschaft».

Tyskland-Skottland 2-1

Se målene øverst i saken. Video med tillatelse fra MAX.

Thomas Müller var en av de største profilene under sommerens fotball-VM. Søndag senket han Skottland nærmest alene da tyskerne begynte sin ferd mot EM-sluttspillet i 2016 med 2-1-seier.

Müller viste atter en gang hvilken notorisk målscorer han er, da han etter 18 minutter gledet et fullsatt stadion i Dortmund med 1-0-scoringen mot skottene. Gleden var ikke mindre da han fastsatte resultatet tjue minutter før slutt.

I mellomtiden hadde Ikechi Anya gitt Skottland et håp om å få med seg poeng i den første EM-kvalifiseringskampen. Men utligningen var ikke nok til å stoppe Tyskland, som resultatmessig ikke gjorde noen stor oppvisning. Likevel var vertene det beste laget og fortjente alle tre poengene.

På tampen av oppgjøret ble også Skottland redusert til ti mann, da Charlie Mulgrew fikk sitt annet gule kort for kvelden. Det ble delt ut av kampens norske dommer Svein Oddvar Moen.

Tyskland og Skottland spiller i EM-kvalifiseringsgruppe D. Der har Polen etter første runde tatt føringen. De vartet opp med et målshow på besøk hos Gibraltar, som spilte sin aller første kvalifiseringskamp.

Etter å ha ledet 1-0 til pause, ble det til slutt 7-0 for polakkene på Estádio Algarve i Portugal, der Gibraltar spiller sine «hjemmekamper». Robert Lewandowski spilte en helt sentral rolle og satte inn fire av målene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2