VAR KORONASYK: Atalanta-trener Gian Piero Gasperini (62) ble smittet. Foto: Giorgio Benvenuti
VAR KORONASYK: Atalanta-trener Gian Piero Gasperini (62) ble smittet. Foto: Giorgio Benvenuti

Koronasyk trener fryktet for livet

Atalanta-trener Gian Piero Gasperini (62) ble smittet av koronaviruset like før returkampen mot Valencia i Champions League i mars. Han fryktet at han skulle dø.

Det forteller en åpenhjertig Gasperini i et intervju med Gazzetta dello Sport, gjengitt av nyhetsbyrået AP.

Fra før har det første oppgjøret i åttedelsfinalen mellom Atalanta og Valencia, spilt i Bergamo 19. februar, fått sin del av skylden for den hissige smittespredningen i byen. Gasperini ble trolig smittet på et tidspunkt etter den kampen, og han begynte å føle seg syk 9. mars, dagen før returoppgjøret i Spania.

Da Gasperini og resten av Atalanta-laget returnerte fra Valencia, var Bergamo blitt episenteret for koronaepidemien.

– Da jeg kom tilbake følte jeg meg helt ødelagt. Jeg hadde ikke feber, men det føltes som jeg hadde feber på 40 grader, sier Gasperini og fortsetter:

– Hver annet minutt hørte jeg en ambulanse passere utenfor. Det føltes som en krig. Om natten tenkte jeg «om jeg må på sykehuset, hva skjer da?».

Gasperini holdt seg hjemme og lot være å dra til sykehuset, og han ble raskt. Først for ti dager siden, da hele Atalanta-laget var testet, fikk han bekreftet at han hadde vært koronasyk.

Atalanta vant åttedelsfinalen i Champions League 8–4 sammenlagt etter to hendelsesrike kamper. Det er ikke klart hvem italienerne møter i kvartfinalen eller når turneringen kan gjenopptas.

– Jeg tenkte på døden. Bergamos smerte vil presse oss videre i Champions League, sier Gasperini om hva han tenkte da han måtte lede laget i Valencia mens han var syk.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2