UENIG: Kjetil Knutsen ser ingen problemer med å arrangere NM over to år. Foto: Mats Torbergsen / NTB
UENIG: Kjetil Knutsen ser ingen problemer med å arrangere NM over to år. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Knutsen om cup-drama: – Skadelig for produktet norsk fotball

Kjetil Knutsen ville gjerne fortsette med cupen over to sesonger.

Cupen i år og i 2021 har blitt spilt over to kalenderår, som en konsekvens av pandemien og tidlig serieslutt grunnet VM i Qatar.

Det var derfor knyttet stor spenning til hva som ville bli cupens skjebne på onsdagens pressetreff med fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken.

Der ble det bestemt at NFF gjennomfører cupen som normalt, altså i 2023. Det fortalte Lise Klaveness på pressemøtet.

Det overrasker Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen. Han ville helst at cupen skulle fortsette over to sesonger.

– Jeg kan garantere at vi kommer til å satse på cupen og gjøre det godt, men da håper jeg at jeg slipper å uttale meg hver gang om den berømte 4. runden som det ikke ble noe av. Det var ikke noe vi ønsket og sånn skal det ikke være.

Knutsen sikter til oppgjøret mot Aalesund i vår, som først ble berammet grunnet tilrettelegging for Glimts Europa-kamper.

Aalesund ga beskjed om at de ikke kunne stille på den nye datoen. Da ble konsekvensen at Bodø/Glimt i etterkant ble tilkjent seieren på walkover.

Det førte til kraftige reaksjoner. AaFK-trener Lars Arne Nilsen mente det var forskjellsbehandling.

– Jeg håper aldri noen lag opplever tilsvarende situasjon. Det er skadelig for produktet norsk fotball, men sånn er det blitt. Det er litt overraskende for meg, men det var nok det de fleste klubbene ønsket.

– Vi har fått en ganske unison tilbakemelding. Noen var for å kutte NM i 2023 og starte på ny neste år, men det var noen få stemmer. Men ellers var det en ganske unison tilbakemelding om at vi skal beholde NM i 2023, sa Klaveness.

BESTEMT: Fotballpresident Lise Klaveness forteller at hele cupen for 2023 skal spilles neste år. Foto: Kristin Grønning / TV 2
BESTEMT: Fotballpresident Lise Klaveness forteller at hele cupen for 2023 skal spilles neste år. Foto: Kristin Grønning / TV 2

Løsningen blir dermed å starte 2023-cupen etter finalen i mai, som blir noe senere enn i et «normalår», og fullføre med finale i løpet av året.

Spørsmålet var om det ville bli over ett år, to, eller at cupen skulle skrotes, som og var et alternativ.

Fotballstyret legger vekt på at fotball-NM må revitaliseres. Grunnen er at interessen har vært dalende.

– Det er et stort engasjement rundt NM. Vi har likevel merket at trendpilene har gått nedover. Selv om interessen fortsatt er stor, så er utviklingen negativ, særlig for kampene mellom 1. og 2. runde og finalen. Vi må snu den pilen, sier Klaveness.

Molde vant cupfinalen for 2021/22 mot Bodø/Glimt 4. mai i år.

Relatert

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2