TAR OVER HERTHA: Jürgen Klinsmann har fått ansvar for Hertha Berlin ut sesongen. Foto: Odd Andersen
TAR OVER HERTHA: Jürgen Klinsmann har fått ansvar for Hertha Berlin ut sesongen. Foto: Odd Andersen

Klinsmann blir ny trener for Jarstein og Skjelbred

Ante Covic har fått sparken som Hertha Berlin-trener og erstattes av Jürgen Klinsmann.

Det bekrefter Hertha Berlin på sin hjemmeside.

Han skal i første omgang være midlertidig ansatt ut sesongen. Han får med seg Alexander Nouri som assistent.

Dermed blir han sjef for Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred. Jarstein er imidlertid utestengt i de to neste kampene etter at han pådro seg rødt kort i helgens 0-4-tap for Augsburg som ble Covics siste kamp som trener i klubben.

Hertha sliter tungt og har bare tre lag bak seg på tabellen i 1. Bundesliga.

– Avgjørelsen var utrolig tung å fatte, for Ante har vært del av denne klubben i over 20 år. Han har siden i sommer vært hovedtrener for profflaget, og han utførte jobben med stor lidenskap, fagkunnskap og grundighet. Likevel konkluderte vi med hensyn til utviklingen og resultatene at det var behov for handling, sier sportsdirektør Michael Preetz.

– Jeg vil takke Ante for innsatsen og vil ved en senere anledning snakke med ham om alternative muligheter for tilknytning til Hertha.

Covic godtar avgjørelsen.

– Måten vi har spilt den siste tiden, og resultatene vi har oppnådd, førte til denne avgjørelsen. For meg er Hertha mer enn en arbeidsgiver, og selvsagt gjør dette vondt, men jeg har alltid sagt at klubben må gå foran enkeltpersoner. Jeg elsker ikke bare denne jobben, men klubben, sier Covic.

Det er mindre enn tre uker siden Klinsmann ble hentet inn i Hertha-styret som representant for investoren Lars Windhorst. Han var allerede medlem av hovedstadsklubben, som var hans fars favorittklubb.

Klinsmann hadde i sin tid suksess som Tysklands landslagstrener, men ga seg etter VM-bronse på hjemmebane i 2006 og overlot ansvaret til sin assistent Joachim Löw, som fortsatt har jobben.

Klinsmanns forrige trenerjobb i Tyskland var som hovedtrener i Bayern München i 2008-9. Siden har han vært landslagssjef for USA i årene 2011 til 2016.

Klinsmanns sønn Jonathan var fra 2017 til i sommer tredjekeeper i Hertha Berlin, men han forsvant til sveitsiske St. Gallen da kontrakten hans ikke ble fornyet.

Tyske medier spekulerer i at Niko Kovac, som nylig fikk sparken i Bayern München, tar over Hertha Berlin fra sommeren.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2