Sandvika  20161010.
Pressetreff med de norske spillerne før landskampen mot San Marino. Joshua King dagen før kamp.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sandvika 20161010. Pressetreff med de norske spillerne før landskampen mot San Marino. Joshua King dagen før kamp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

King: – Det er surt når medspillere kommenterer sånn

Joshua King innrømmer at det er dårlig stemning i landslagsleiren.

Ole Selnæs var mektig irritert etter Aserbajdsjan-kampen. Han er innrapportert til FIFA etter at han skal ha slengt med leppa til dommeren etter kampen. Det kan bety utelukkelse mot San Marino tirsdag.

Og i et TV 2-intervju hintet han direkte om at Norge må ha spisser som scorer mål.

– Det er surt
Joshua King liker ikke å høre om kritikken fra lagkameraten.

– Jeg trenger ikke stå her og forklare meg om hva en medspiller har sagt om meg. Vi er et lag sammen. Vi taper og vinner sammen. Det er surt når medspillere kommenterer sånn, men sånn er det. Jeg trenger ikke forklare meg, jeg spiller i verdens beste liga. Jeg vet ikke hvem han hintet til eller hva det var, men jeg skal ikke gå ut og krangle med medspillere, sier King til TV 2.

– Dårlig stemning
Bournemouth-angriperen innrømmer at det for tiden er dårlig stemning i landslagsleiren.

– Det er jo dårlig stemning, jeg skal ikke lyve og si at det ikke er det. Sånn er det uansett hvilken klubb det er. Taper vi to-tre Premier League-kamper med Bournemouth i Premier League så er det ikke gøy på trening den uken rett etter de tapene, sier King.

Norge har nå tre kamper på rad uten mål, og det har også gitt tre tap. En seier mot San Marino tirsdag kan hjelpe på.

– Det eneste som kan snu det er kampen i morgen og kampen mot Tsjekkia neste måned, men det er alltid surt å være i en gruppe hvor vi taper kamper og det er så mye negativitet rundt, både fra pressen og folk rundt om i landet. De har god grunn til det, ja, det er vår skyld at vi tapte, men det eneste vi kan gjøre er å prøve å snu det, sier han.

Det er imidlertid et stykke unna at Norge-laget fungerer som en enhet, slik vi har sett mindre nasjoner som Island, Wales og Nord-Irland ha stor suksess med.

– Jeg vil ikke si vi er på vårt beste nå, men som sagt så taper og vinner vi sammen. At enkeltspillere kommenterer hva vi trenger og ikke trenger på topp, det får være deres problem. Jeg bare lar det ligge, jeg vil ikke skape overskrifter, sier King.

Tok en prat med Høgmo
Han var selv kritisk til landslagssjef Per-Mathias Høgmo etter tapet for Aserbajdsjan, der han ble byttet ut etter 61 minutter. De to har pratet sammen om kritikken, og King mener han har sitt på det tørre.

– Ja, vi har tatt en prat. Det jeg snakker med Per-Mathias om blir mellom oss. Jeg sa at jeg ble overrasket over at jeg ble byttet ut, og det er jeg fortsatt. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ble byttet ut. Jeg gjorde jobben min som jeg ble bedt om. Vi spilte med én spiss og hadde en god kampplan, sier angriperen.

– Det jeg nevnte i et intervju etter kampen var at jeg ble overrasket over at vi ikke endret til 4-4-2 når kampplanen vi hadde ikke fungerte. Aserbajdsjan lå bakpå og fikk det tidlige målet. Det er vår feil at vi lar dem få et tidlig mål, da blir det vanskelig for oss. Jeg tror vi endret til to spisser de siste ti minuttene. Det er surt å stå her, jeg føler meg ikke happy om dagen etter tapet for Aserbajdsjan, avslutter King.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Mer innhold fra TV 2