Juventus innledet tittelforsvaret med seier

Mål fra Stephan Lichtsteiner og Andrea Pirlo sørget for at Juventus fikk en fin start på sesongen da Parma ble slått 2-0 lørdag.

Juventus (Foto: STRINGER/ITALY/Reuters)

De regjerende seriemesterne fra Torino tapte ikke en eneste seriekamp sist sesong. Laget har trolig mer inne enn det som ble vist i serieåpningen mot Parma, men de hvite og svarte dro i land tre fortjente poeng.

Arturo Vidal misbrukte et straffespark for hjemmelaget etter en drøy halvtime. Lichtsteiner gikk i bakken etter en berøring fra Parmas keeper Antonio Mirante. Straffesparket var av den billige sorten. Mirante, som har en fortid i nettopp Juventus, reddet enkelt det svake forsøket fra Vidal.

Parma gjorde en solid jobb, men kunne ikke stoppe Kwadwo Asamoah da han løp framover på venstrekanten etter 54 minutter. Hans innlegg ble enkelt satt i mål av Lichtsteiner fra kort hold.

Fire minutter senere doblet Andrea Pirlo ledelsen. Pirlo, som har anlagt skjegg, skjøt et frispark som Mirante så vidt dro med seg over streken. Parma protesterte mot scoringen, men Juve-spillerne kunne juble.

Juventus er oppe i 40 seriekamper uten tap. Forrige nederlag kom ifølge Infostrada mot nettopp Parma i mai 2011.