IKONISKE BILDER: Disse scenene er blitt en del av VM-historien. Foto: DANIEL GARCIA
IKONISKE BILDER: Disse scenene er blitt en del av VM-historien. Foto: DANIEL GARCIA

Italiensk fotballstjerne om Suarez-bittet: – Jeg beundrer ham

Luis Suárez satte tennene i Giorgio Chiellini under VM i 2014. Nå innrømmer den italienske forsvarsbautaen at han beundrer måltyven som følge av episoden.

Det er i Chiellinis nye bok at biteepisoden som skapte oppstandelse i en hel fotballverden vies ny oppmerksomhet, skriver Sky Sports.

«Det å være ondsinnet er en del av fotballen, jeg vil ikke kalle det ulovlig. For å komme deg forbi en motspiller må du være smart», skriver Juventus-kapteinen.

Chiellini er tydelig på at han ikke bærer nag til Suárez for episoden. I stedet mener han episoder som den i 2014 bidrar til å gjøre uruguayaneren til den måltyven han er.

«Dersom han hadde lagt av seg dette, ville han blitt en helt ordinær spiss», skriver Chiellini.

Suárez slapp straff for biteepisoden i den aktuelle VM-kampen, men ble i etterkant utestengt i fire måneder og ni landskamper.

Chiellini liker duellene han har hatt med uruguayaneren og mer enn antyder at de to er ganske like. Det illustrerer han ved å henvise til episoden i 2014-VM.

«Plutselig oppdaget jeg at jeg hadde blitt bitt i skulderen. Det bare skjedde, men det er hans strategi i kamp mann-mot-mann, og skal jeg være ærlig er det min også», skriver Juventus-bautaen og legger til:

«Han og jeg er like, og jeg liker å møte spisser som ham».

Uruguay vant den aktuelle kampen i 2014 1–0.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2