Irritert Ancelotti skeptisk til avgjørelsen

En VAR-situasjon kan ha avgjort seriemesterskapet i LaLiga.

Se kampsammendrag øverst!

Franck Kessies seiersmål i El Clasico gjør at Barcelona har et forsprang på tolv poeng til Real Madrid på toppen av LaLiga.

Det kunne vært halvvert om en nøkkelsituasjon på slutten av kampen hadde fått et annet utfall.

Marco Asensio trodde han hadde sendt Real Madrid i en 2-1-ledelse etter 82 minutter, men så grep VAR inn. Det tok flere minutter å sjekke om spanjolen var offsideplassert eller ikke.

Til slutt ble konklusjonen at målet måtte annulleres. Med minst mulig margin. Men offside-strekene som ble vist frem på TV forvirret.

– Selv med den tegningen blir ikke jeg klok, kommenterte TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Sjekk avgjørelsen her

Tvilsom

Etter kampen kommenterte Real Madrid-trener Carlo Ancelotti også den hårfine offsiden. Han har langt ifra slått seg til ro med avgjørelsen.

– Vi vant ikke i dag på grunn av en offsideavgjørelse som vi fremdeles tviler på. Vi reiser hjem til Madrid i tvil, sier han ifølge Marca.

Han stoler ikke helt på teknologien.

– Offsiden var soleklar i VM, men den i dag gir meg tvil. Var det offside? Jeg vet ikke. Offsiden med den semi-automatiske VAR-funksjonen så ganske klar ut. Kampen er tapt, sukker Ancelotti.

– Perfekt

Italieneren mener de burde fått med seg noe.

– En vanskelig motstander, men vi gjorde det bra. Vi fortjente ikke nederlaget, er Ancelottis dom.

Så spørs det om utålmodige og sølvtøyssamler Florentino Perez aksepterer en sesong uten trofeer. Men Stamsø-Møller er overbevist om at Ancelotti sitter trygt.

– Han har levert godt nok, og er perfekt for jobben. Det handler nok mer om hans sult, sier eksperten.