TV 2s seere kårer:

Hvem scoret sesongens mål i Champions League?

Erling Braut Haaland eller Darwin Núñez? Eller en helt annen kandidat?

CL-GLISET: Erling Braut Haalands mesterverk mot Borussia Dortmund er blant kandidatene, men er det sesongens mål i Champions League. Foto: Lindsey Parnaby / AFP)
CL-GLISET: Erling Braut Haalands mesterverk mot Borussia Dortmund er blant kandidatene, men er det sesongens mål i Champions League. Foto: Lindsey Parnaby / AFP)

Se den TV 2-sendte Champions League-finalen Manchester City-Inter lørdag 10. juni.

Lørdag skal Champions League-sesongen 2022/23 avgjøres når Manchester City og Inter møtes i Istanbul.

Nok en eventyrlig versjon av Europas gjeveste klubbturnering nærmer seg slutten, og tradisjonen tro er man berettiget til å se litt tilbake på sesongen som har vært og velge seg sine favoritter.

I den anledning inviterer TV 2 sine seere, lesere og brukere til å stemme på sesongens mål i Champions League, blant et utvalg av ti kandidater håndplukket av vår fotballredaksjon.

Avstemmingen foretas i TV 2 Sporten-appen, samt nederst i denne artikkelen.

Foretrekker du Haaland-akrobatikken, Liverpool-spissens frekke hæl eller kanskje ett av de susende langskuddene? Gi din vurdering og følg med på sendingene inn mot helgen.

Kandidatene:

Kandidat 1: Alejandro Grimaldo, Benfica mot Maccabi Haifa, 6. september

    – Han har lyst til å skyte, og han gjør jo det så bra! Et kremmerhus fra venstrebacken. En lekkerbisken, konkluderte TV 2-kommentator Jonas Gjøen da spanjolen leverte en tidlig kandidat til sesongens mål med et langskudd som fikk en vanvittig dupp i første gruppespillkamp i høst.

Kandidat 2: Darwin Núñez, Liverpool mot Real Madrid, 21. februar

– Har du sett? Darwin Núñez. Å gjøre det mot en av verdens beste, kanskje verdens beste keeper, utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker da uruguayaneren på lekkert vis hælsparket de røde i ledelsen mot Thibaut Courtois og Real Madrid i åttedelsfinalen.

Kandidat 3: Eric Maxim Choupo-Moting, Bayern mot Inter, 1. november

– Oi, oi, oi, Choupo-Moting! Han scorer alltid når han starter i Champions League. Fem på rad nå, sa kommentator Peder Mørtvedt da kameruneren fortsatte sin vanvittige høstform ved å banke inn 2-0 til det som den gang var regnet som en av de store turneringsfavorittene Bayern i gruppespillkampen mot det som til slutt altså er finalist Inter.

Kandidat 4: Erling Braut Haaland, Manchester City mot Borussia Dortmund, 14. september

– Respekt for gamleklubben, men en deilig, deilig følelse for denne spilleren som er på alles lepper, som er på alles skjermer, som er «front page news», som er «back page news», kommenterte Øyvind Alsaker da Haaland fortsatte sin vanvittige høstform med ydmykt å feire sin matchavgjørende kunstscoring i sluttminuttene mot gamleklubben Borussia Dortmund i gruppespillet.

Se også: Slik forklarer Haaland kunstmålet

Kandidat 5: Kai Havertz, Chelsea mot Red Bull Salzburg, 25. oktober

– Hå, hå, hå! For noen goaler denne matchen gir oss. Kai Havertz! Det må noe spesielt til i kveld, utbrøt kommentator Espen Ween da tyske Havertz bøyde ballen på lekkert vis i mål via tverrliggeren til 2-1-seiersmålet i en gruppespillkamp der begge lag hadde scoret hver sin perle også tidligere i oppgjøret.

Kandidat 6: Kylian Mbappé, PSG mot Juventus, 6. september

– Så skal det lekes, og Mbappé! 1-0 PSG, og for et drømmemål! Det er gåsehudfotball etter fem minutter, utbrøt en ekstatisk Peder Mørtvedt fra kommentatorplass da stjernene Neymar Jr. og Kylian Mbappé kombinerte til PSGs ledermål i gigantoppgjøret i gruppespillet. Senere i kampen scoret samme mann enda en vakker variant, som også var vurdert som kandidat i denne kåringen.

Kandidat 7: Leroy Sané, Bayern München mot Viktoria Plzen, 4. oktober

– Det er strålende. Rett og slett! Leroy Sané kjører slalåm mellom Plzen-spillerne og banker ballen opp i krysset, formidlet Endre Olav Osnes fra kommentatorplass da tyskeren viste frem dribleferdighetene, trakterte ballen i nettet og satte standarden med 1-0-målet i det som til slutt ble en bayersk målfest med 5-0-seier hjemme mot Viktoria Plzen i gruppespillet.

Kandidat 8: Nicolò Barella, Inter mot Benfica, 19. april

– Barella. Det er alltid farlig .. Og se på Barella! Han gjør det igjen. Han er fenomenal, kommenterte Endre Olav Osnes da Inters midtbanestjerne etter en flott vending og lekkert skudd i lengste hjørne satte inn 1-0-målet i andre kvartfinaleoppgjør mot Benfica (noe han også gjorde i det første av oppgjørene).

Kandidat 9: Raphaël Guerreiro, Borussia Dortmund mot Sevilla, 5. oktober

– Herlig tversover fra Bellingham. Her kan Dortmund komme, og så går skuddet rett i kassa! 1-0 til Dortmund, kommenterte Magnus Drivenes da tyskerne på lekkert vis tok ledelsen mot det som til slutt skulle bli Europaligavinner Sevilla i gruppespillkampen i oktober. Bellinghams lekre crosser ble perfekt tatt ned av Guerreiro, som deretter banket ballen på flott vis i det lengste hjørnet.

Kandidat 10: Rafael Leão, AC Milan mot Dinamo Zagreb, 25. oktober

– Rafael Leao kan sette fart... Litt dårlig touch der, men kommer seg nesten gjennom... Leao, helt alene! Og han scorer også. Hva er det som skjer? Forsvaret rakner helt, kommenterte Magnus Drivenes på portugiserens vei fra ti meter inne på egen banehalvdel til han plutselig hadde satt 2-0 i nettet via et trademark-raid bak hjelpeløse Dinamo Zagreb-forsvarere.

PS! Blant de andre kandidatene som ikke nådde helt opp blant de nominerte i kåringen hadde man blant andre Leroy Sanés scoring for Bayern etter flott samspill mot Inter, Lionel Messis «typiske Messi-scoring» for PSG mot Benfica, Liverpools Trent Alexander-Arnolds frisprak mot Rangers, Sevillas Iscos suser mot FC København, Ajax-profil Mohammed Kudus' flotte raid og skudd mot Rangers, samt Man City-spillerne John Stones, Kevin De Bruyne og Rodri med hvert sitt langskudd mot henholdsvis Borussia Dortmund, RB Leipzig og Bayern München.

Følg all oppladning til CL-finalen den kommende uken på tv2.no/sport.