FÅR SKRYT: Trym Svensen Kvien leverte en god omgang i mål for Mosjøen. Foto: TV 2 Play
FÅR SKRYT: Trym Svensen Kvien leverte en god omgang i mål for Mosjøen. Foto: TV 2 Play

Holdt Glimt-stjernene unna i 41 minutter: – Vi ble ikke så rævkjørt

Tredjedivisjonslaget Mosjøen ga Bodø/Glimt kamp i 41 minutter, men så viste Bodø/Glimt nivåforskjell og tok seg fortjent videre i cupen.

Mosjøen – Bodø/Glimt 0-3 (0-2)

– Det er gøy å få lov til å spille mot lag som Bodø/Glimt. Vi hadde det utrolig gøy i dag, selv om det var en fortjent seier til de, sier Marcus Gunnarsen etter kampen.

Tredjedivisjon mot Eliteserien. Mosjøen mot Bodø/Glimt og Marcus & Martinus mot Albert Grønbæk og Marius Lode.

Mosjøen holdt unna i 41 minutter, men så scoret gjestene to ganger før pause. Først ved Nino Zugelj, så ved Grønbæk like etterpå.

– Det var tøft, vi møter et godt lag og da blir det vanskelig. Vi er ikke fornøyd med å slippe inn to, men ... ja, kanskje litt fornøyd, sa Mosjøen-keeper Trym Svensen Kvien til pause.

Han mener de ga glimt-spillerne god kamp den første omgangen.

– Vi startet bra. Vi blir ikke rævkjørt, unnskyld ordbruket. Vi har ikke ballen mye, men vi slår lange pasninger og går på kontringer. Så blir vi tatt litt på slutten, sa Kvien, som ble byttet ut som planlagt på forhånd i pausen.

Mosjøen kom til en stor sjanse etter timen spilt, men kampens tredje scoring kom andre veien da Zugelj og Bodø/Glimt scoret kvarteret før slutt.

Popstjernen Marcus Gunnarsen startet kampen på topp for Mosjøen, men skapte lite. Etter 70 minutter ble han byttet ut med tvillingbroren Martinus.

– Ellevill redning

Mosjøen kom best i gang på Kippermoen gress, men utover i kampen tok Bodø/glimt mer og mer over.

Zugelj og Bodø/Glimt kom til et par fete sjanser innledningsvis, men ble stoppet av Kvien.

Etter halvtimen spilt var gultrøyene kun centimetere unna scoring, men Kvien vartet opp med en klasseredning og fikk akkurat en hånd på ballen.

– Han står frem nå. Det der er en ellevill redning, sier TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

– Det spørs om ikke Håvard Sakariassen (sportslig leder) må få signert han i pausen. For en fantastisk omgang til nå han har levert, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Har vært den farligste spilleren

Så kom kampens første scoring.

41 minutter ut i kampen løp Zugelj seg fri på bakre stolpe, og fra fem-seks meters hold satte han ballen via Kvien og i mål.

– Hans fjerde forsøk i kampen og da kunne heller ikke Kvien stoppe ham. Det er en god og kontant avslutning som er vanskelig å stoppe. Han har vært den farligste spilleren, sier Mathisen.

Kun minutter senere doblet Grønbæk samtidig som også regnet begynte å hølje ned på Kippermoen.

Lasse Nordås sendte gjennom Grønbæk som var iskald alene med Kvien og plasserte ballen rolig og kontrollert i nettet.

– Det er smart og godt gjort at Nordås, som er en god spiss i den type situasjoner. Også viser Grønbæk klasse. De leder meget fortjent, roser TV 2s fotballekspert.

Over i andre omgang kom også Mosjøen til et par farlige muligheter.

Etter 60 minutter kom Henrik Solheim til en dobbelmulighet.

Først ble han spilt fri av Marcus Gunnarsen og fikk avsluttet fra sju-åtte meter, men Marius Lode kastet seg heroisk inn og fikk blokkert. Så prøvde Mosjøen-spissen seg på nytt med en lobb, men sjansen gikk utenfor målet.

Kvarteret senere viste Bodø/Glimts Zugelj igjen klasse da han banket ballen i mål fra kanten av feltet.