Standal
Standal

Her scores Hødds historiske Europacup-mål

Espen Standal scoret kampens eneste mål på Høddvoll.

Hødds viste i sin europacupdebut at de ikke vil være noen kasteball. Aktobe fra Kasakhstan ble torsdag sendt hjem med 0-1-tap etter scoring av Espen Standal.

Den norske cupvinneren Hødd, som spiller i 1. divisjon, hadde god kontroll på kampen, og burde med litt mer tur og dyktighet ha scoret minst et par mål til.

Artikkelen oppdateres med høydepunkter!

Å dra til Kasakhstan med bare 1-0 å gå på kan bli i tøffeste laget. Neste torsdag kommer svaret.

Les også: Elendig utgangspunkt for Rosenborg

Da vertene gjorde sitt historiske mål var det nærmest et mønsterangrep tatt rett ut fra læreboka til Egil «Drillo» Olsen. Ballen ble brutt høyt oppe i banen, og spilt direkte framover med hele angrepsrekken på løp. Et skudd fra Fredrik Aursnes ble til en flott gjennombruddspasning som Espen Standal knallet i mål.

Hødds storscorer og RBK-klare Pål André Helland klarte til tider å vise at han er klar for spill på et høyere nivå enn norsk 1. divisjon. Han gjorde sin siste kamp i Hødd-drakten for denne gang.

Andreas Lie i Hødd-målet hadde lite å gjøre i 1. omgang, men ble satt på et par prøver etter hvilen. Hødd ble etter presset lenger og lenger tilbake på banen og gjestene kom til flere gode muligheter. Hjemmelaget var farlige på kontringer og Joachim Magnussen hadde en gyllen mulighet til å gjøre 2-0, men det svake skuddet gikk rett på keeper. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2