babebilde
babebilde

Her er VM-ballen det tok 900 dager å utvikle

Grønt, rødt og blått er sentrale farger på fotballen som skal brukes i VM neste sommer.

Se video fra lanseringsfesten over!

Synkronsvømming-søsterne Beatriz og Branca Feres var blant trekkplasterne da den nye VM-ballen ble lansert i Rio natt til onsdag.

Bak den Adidas-utviklede «Brazuca»-ballen ligger to et halvt år med forskning og testing. Flere av fotballens fremste stjerner har bidratt når utviklerne har testet seg fram til det som skal være den «perfekte» ballen.

Et mønster i grønt, rødt, blått og svart snirkler seg rundt den hvite ballen. Trolig er det en av de mest fargerike fotballene som noensinne er brukt i et verdensmesterskap i fotball.

– Det er en fantastisk ball, som vi vil få mye moro med. Den er god både langs bakken og i luften. Jeg er overbevist om at alle spillerne vil elske den, sier Brasil-forsvarer Dani Alves.

Les også: Slik kan Brasil, England og Nederland havne i samme VM-gruppe

Bayern München, Milan, Fluminense, Palmeiras samt stjerner som Lionel Messi og Spania-keeper Iker Casillas har alle vært med i testingen og utviklingen av VM-ballen.

Den er brukt i kamuflert utgave under U20-VM og i privatkampen mellom Argentina og Sverige. Som en gest vil alle nyfødte barn i Brasil tirsdag få en gratis «Brazuca». Ballen ble navngitt etter en avstemning i 2012.

Adidas' VM-baller har hatt en trøblete historie siden starten i Mexico i 1970. Jabulani-ballen fra VM i Sør-Afrika skapte eksempelvis noen særdeles merkelige og minneverdige øyeblikk gjennom sluttspillet for tre år siden.

(©NTB)

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2