Henriksen scoret i begge mål i cuptap

Ingen cupfinale for Markus Henriksens AZ.

TOMÅLSSCORER: Markus Henriksen scoret for begge lag da AZ tapte for Feyenoord.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TOMÅLSSCORER: Markus Henriksen scoret for begge lag da AZ tapte for Feyenoord. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Markus Henriksen scoret for begge lag og hadde en stor sjanse til å sende AZ Alkmaar til cupfinale, men det var Feyenoord som greide å avgjøre torsdagens semifinale med 3-1.

Første omgang var trist for AZ, som var nest best i det meste og kom under på Henriksens selvmål etter et snaut kvarter. Finalehåpet virket fjernt ved halvtid, men mindre enn et halvt minutt etter at han tok avspark i annen omgang utlignet nordmannen.

Den svært offensive venstrebacken Ridgeciano Haps brøt gjennom og kjempet ballen forbi keeper, og ved lengste stolpe dukket Henriksen opp og satte den i mål. Han tok med seg ballen på et vilt jubelløp ut mot innbytterbenken, der han havnet innerst i en klynge av glade AZ-spillere.

Det var nordmannens fjerde cupmål denne sesongen, mot 11 i serien.

Utligningen inspirerte AZ, som satte Feyenoord under press og sin lille tilhengerskare i sanghumør. I det 73. minutt var Henriksen involvert tre ganger i en herlig kontring som endte med at han ble spilt gjennom. Han tok ballen forbi keeper, men vinkelen ble for spiss.

Det utløste noen minutters voldsomt press fra gjestene, og Henriksen var flere ganger i dueller i feltet. Dabney dos Santos traff stolpen, men i stedet var det Feyenoord som tok ledelsen da Michel Kramer i det 78. minutt fikk stå alene foran mål.

Fem minutter før slutt satte veteranen Dirk Kuyt inn 3-1 fra straffemerket. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2