Hegerberg scoret sine to første Lyon-mål etter skademarerittet

Ada Hegerberg kom inn og scoret to ganger i Lyons toppkamp mot Paris Saint-Germain søndag. Det var hennes første mål på 707 dager.

TILBAKE: Ada Hegerberg. Foto: DENIS BALIBOUSE
TILBAKE: Ada Hegerberg. Foto: DENIS BALIBOUSE

Hegerberg startet oppgjøret på benken, men slapp til som innbytter på stillingen 4-0 og med et kvarter igjen å spille. Hun satte ballen i nettmaskene til 5-1 fem minutter senere.

Et innlegg fra Ellie Carpenter sneiet borti en PSG-spiller og havnet i føttene på Hegerberg. Hun fikk kontroll på ballen og avsluttet med venstrefoten i nærmeste hjørne.

Kort tid etter fulgte hun opp med nok en scoring. Denne gangen brukte 26-åringen hodet på bakre stolpe.

– Det var en emosjonell kveld og en spesiell kamp. Jeg har savnet å score, sier Hegeberg til Canal+.

– Jeg føler meg bedre og bedre, og laget hadde forberedt seg bra. Jeg var veldig fokusert før jeg kom inn - og voila! Åh, det føles bra, fortsetter Hegerberg.

Langt avbrekk

Et 20 måneder langt skadeavbrekk gjorde at Hegerbergs siste scoring før søndagens oppgjør var datert helt tilbake til 8. desember 2019. Da knallet hun til med hattrick i en 6-0-kamp mot Metz.

En måned senere ble hun korsbåndskadd. I etterkant av det kom andre skader og operasjoner i veien for et comeback. Først 5. oktober i år var Hegerberg tilbake på banen for første gang på 625 dager.

Hun venter fortsatt på å få starte en kamp igjen. Lyon-trener Sonia Bompastor sa tidligere i uka at Hegerberg fremdeles mangler «det lille ekstra», men søndag fikk hun endelig vist en dose av gammel storhet.

Urolig stemning

Både Lyon og Paris Saint-Germain kom til søndagens storkamp med sju strake seirer og full poengpott, men gjestene fra hovedstaden kom tidlig i trøbbel.

De lå under 0-2 etter 18 minutter, og fikk i tillegg høyrebacken Ashley Lawrence utvist før en halvtime var spilt.

Stemningen i PSG-laget har vært alt annet enn rolig de siste dagene. En spiller på laget har denne uka vært under etterforskning for å ha stått bak da en lagkamerat ble overfalt av to maskerte menn. Før helgen ble spilleren løslatt av politiet.

(©NTB)