Hegerberg og Graham Hansen nærmer seg landslagscomeback

Hege Riise tok mandag ut ny landslagstropp.

Ada Hegerberg. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN
Ada Hegerberg. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Norge spiller en privatlandskamp-turnering i Frankrike i februar. Her skal de møte Uruguay, Danmark og Frankrike.

Alle kampene ser du på TV 2 Play.

Det var på forhånd knyttet spenning til om Ada Hegerberg ville være en del av Hege Riises mannskap, men Lyon-stjernen er fortsatt skadet og ikke en del av troppen.

Det var heller ikke Caroline Graham Hansen. Barcelona-spilleren har tatt en pause fra landslaget, men skal nå være på vei tilbake med flagget på brystet.

MENTALT SLITEN: Caroline Graham Hansen tok seg en pause fra landslaget, men er på vei tilbake. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN
MENTALT SLITEN: Caroline Graham Hansen tok seg en pause fra landslaget, men er på vei tilbake. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

– Hun har vært ute med skade og var ikke klar for en februar-vurdering. Men hun melder seg klar forhåpentlig når hun får litt mer spilletid og får kommet ordentlig i gang. Så for april-samlingen vil jeg tro at hun vil være aktuell, sier Hege Riise til TV 2.

– Hun var mentalt sliten, så jeg følte aldri at hun sa at hun ikke ville spille for Norge. Hun har aldri sagt nei til landslaget, men hun har ikke vært tilgjengelig.

– Så den mentale pausen er hun ferdig med?

– Ja. Det gjør hun. Det er krevende å være på topp, og da står det respekt av at man tør å ta en pause. Da kommer man ofte bedre ut i andre enden.

Sjefen har også god tro på å få Ada Hegerberg med til april.

– Ada og Caro er i fin trening, men februar er fortsatt tidlig. Men vi tror og håper at alle er tilgjengelig til en april-tropp, sier Riise om stjernene.

Riise tror heller ikke at Hegerberg har noen problemer med å rekke VM.

Ingrid Syrstad Engen, Sophie Roman Haug, Lisa Naalsund, Anja Sønstevold og Elisabeth Terland må også melde avbud med skade.

Kampene er en del av oppkjøringen til sommerens VM-sluttspill i New Zealand og Australia.

Dette er troppen:

Målvakter:

Aurora Mikalsen (Brann), Guro Pettersen (Vålerenga), Sunniva Skoglund (Stabæk).

Utespillere:

Tuva Hansen (Bayern München), Sara Hørte (Rosenborg), Mathilde Harviken (Rosenborg), Guro Bergsvand (Brighton), Maren Mjelde (Chelsea), Maria Thorisdottir (Manchester U.), Malin Johnsen Brenn (Como), Marit Bratberg Lund (Brann), Thea Sørbo (Hammarby), Anna Jøsendal (Rosenborg), Emilie Joramo (Rosenborg), Thea Bjelde (Vålerenga), Vilde Bøe Risa (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Emma Stølen Godø (LSK Kvinner), Amalie Eikeland (Reading), Guro Reiten (Chelsea), Emilie Haavi (Roma), Julie Blakstad (Manchester C.), Karina Sævik (Vålerenga), Emilie Nautnes (Rosenborg), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham).

Norge møter Uruguay 15/2, Danmark 18/2 og Frankrike 21/2.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2