Haaland reiser hjem – mister kvalikkampene

Jærbuen forlater landslagstroppen med skade. Ifølge kilder i Manchester City tyder de første tegnene på at det neppe blir en langvarig skade.

UTE: Erling Braut Haaland forlater landslagstroppen etter bare én dag. Foto: Fredrik Varfjell
UTE: Erling Braut Haaland forlater landslagstroppen etter bare én dag. Foto: Fredrik Varfjell

Erling Braut Haaland hadde smerter i lysken etter kampen mot FA-cupkampen mot Burnley. Haaland reiser dermed hjem fra landslagssamlingen.

Det melder Norges Fotballforbund tirsdag morgen.

– Vi håpet at dette bare var en kjenning som skulle gå over til lørdag, men etter å ha gjort tester og undersøkelser i går ble det klart at han ikke rekker kampene mot Spania og Georgia. Det er bedre at han da får medisinsk oppfølging i klubb, sier landslagslege Ola Sand.

Dette sier City

TV 2 har vært i kontakt med Manchester City. Kilder i Haalands klubb toner ned skadens alvorlighetsgrad; de første tegnene tyder ifølge City på at det neppe blir en langvarig skade.

Avgjørelsen om å melde forfall i hovedsak ble tatt på grunn av faren for at det skulle utvikle seg til noe verre, opplyser klubben.

Haalands situasjon vil bli fulgt tett opp av Citys medisinske apparat den neste uken eller to for å avgjøre om han blir klar til Premier League-kampen mot Liverpool lørdag 1. april, men det er for tidlig å si om han rekker den, opplyser en Manchester City-kilde til TV 2.

– Erling tok det tungt da han skjønte at han ikke kunne være med å fighte for laget. Heldigvis er det fortsatt plenty med selvtillit, talent og samhold i denne gruppa til å vinne poeng i de neste kampene. Vi kommer ikke til å henge med huet en millimeter, men fortsetter jobben for å være maksimalt forberedt til lørdag og tirsdag, sier landslagssjef Ståle Solbakken.

– Et sjokk

– Dette er Ståle Solbakkens verste mareritt - det verste som kunne skje. Jeg måtte inn å sjekke i kalenderen om vi var kommet til 1. april. Han mister to viktige kamper, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Mandag tydet ingenting på at han skulle gå glipp av kampene.

– Et sjokk for oss, spanjolene og så jubler nok Georgia også. For de går de fra å møte en hvithai til en delfin, sier han.

Han tror det også har kommet brått på spillerne.

– De blir jo forbanna, litt lei seg og tenker som oss; pokker! De kjenner nok ikke på det lenge, men de har jo Martin Ødegaard og Alexander Sørloth. En sterk gjeng som skal være klart til å kjempe.

– Hva kan dette ha å si for EM-sjansene?

– Det kan være forskjellen på EM eller ikke, såpass stor er svekkelsen. Han er verdens heteste fotballspiller for øyeblikket.

LaLiga-duo får større rolle

Så er spørsmålet om Manchester City har vært med å ta avgjørelse om at han skal stå over landslagsperioden.

– De må ha så mye makt at de kan ha noe å si om dette er en skade eller en kjenning. Om han er klar til kamp eller ei. Hvis ikke hadde aldri Haaland spilt landskamp, for de har bare ting å tape på det rett før en liten innspurt.

Nå ligger det an til at LaLiga-duoen Alexander Sørloth og Jørgen Strand Larsen kommer til å spille en mer sentral rolle.

– Det er gode spillere i LaLiga, men de er ikke i nærheten av City-stjerna.