Haaland måtte svare på spørsmål om City-eierne: – Drøye ord

Erling Braut Haaland (22) hadde akkurat satt seg ned da han måtte svare på spørsmål om Manchester Citys eiere.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og Play lørdag fra klokken 17.00!

Se video av seansen hvor Haaland måtte svare på spørsmål om City-eierne i videovinduet øverst!

I sommer valgte Erling Braut Haaland å bytte ut Borussia Dortmund med Manchester City.

Den regjerende ligamester i England er eid av Sheikh Mansour. I hans hjemland Emiratene har anerkjente organisasjoner som Amnesty og Human Rights Watch avdekket brudd på menneskerettigheter.

Onsdag var første gang siden 30. mai at Erling Braut Haaland stilte til pressekonferanse for landslaget. Dermed hadde norsk presse mulighet til å spørre om akkurat det de lurte på.

Det var NRK som startet pressekonferansen med spørsmål om Manchester Citys eiere.

– Jeg har aldri møtt dem, så jeg kjenner dem ikke. Det er ganske kraftige beskyldninger du kommer mot dem der. Når du sier det på den måten, kan jeg ikke annet enn å ikke si så mye om det. Jeg synes det blir litt for drøye ord der, svarer jærbuen.

NRK fulgte opp med spørsmål om overgangen kan ha vært et ledd i landets sportsvasking.

– Jeg har vært City-fan hele livet, faren min spilte der. Jeg har scoret 14 mål og fått en grei start på sesongen. Det er det sportslige jeg tenker på. Nok en gang gjorde jeg et godt klubbvalg med tanke på trener og medspillere. Når jeg gikk til City er det for å utvikle meg mest mulig på en positiv måte, svarte Haaland.

– Ett bilde, var beskjeden. Så oppfylte Haaland drømmen

– Veldig fornøyd med involveringene mine

Erling Braut Haaland har tatt Manchester City med storm. Målene renner inn for jærbuen, som er toppscorer i alt han deltar i.

– Jeg hadde ikke forventet å score 14 mål så raskt, det skal jeg være ærlig på. Men jeg forventet å score mål for et lag som scoret 100 mål forrige sesong, sier 22-åringen.

– Involveringene mine har vært brutale

Han er toppscorer i Premier League med elleve mål på sju kamper. Han er delt toppscorer i Champions League med tre mål på to kamper.

– Jeg synes mine egne involveringer har vært ganske så brutale og gode. Jeg er veldig fornøyd med involveringene mine, sa Haaland under pressekonferansen.

Han er også toppscorer i Nations League med fem mål på fire kamper.

– Å vinne VM med Norge er den ultimate drømmen