SKADET: Det ser dårlig ut med tankte på Erling Braut Haaland på landslaget. Foto: Ina Fassbender
SKADET: Det ser dårlig ut med tankte på Erling Braut Haaland på landslaget. Foto: Ina Fassbender

Haaland: – Kjipt å ikke bli klar til landskampene

Erling Braut Haaland bekrefter i et innlegg på Twitter mandag at han ikke blir klar til landskampene mot Tyrkia og Montegro.

Haaland sliter med en muskelskade og har ikke spilt kamper for klubblaget den siste tiden. Likevel har ikke Ståle Solbakken og landslagsledelsen helt gitt opp at superstjernen kan bidra i Norges kommende VM-kvalifiseringskamper mot Tyrkia og Montenegro.

Men Haaland bekrefter selv på Twitter mandag at han ikke spiller landskampene.

– Hei folkens, kjipt å ikkje bli klar til landskampane. Hadde gleda meg. Uansett, lykke til Norge, skriver han.

Oppgjøret mot Tyrkia spilles i Istanbul fredag, mens Montenegro er motstander i Oslo mandag.

Dortmund-ledelsen er på sin side ikke til å misforstå. Etter søndagens 2-1-seier over Augsburg i Bundesliga var sportssjef Sebastian Kehl tydelig på at Haaland blir værende i Tyskland.

– I utgangspunktet er alle klubber forpliktet til å frigi sine spillere (til landslagsspill red.anm.). Men Erling er for tiden skadd, har ikke kunnet spille for oss og vil heller ikke kunne delta på lagtrening de neste ukene, sier han til avisen Westdeutschen Allgemeine Zeitung.

Alle vet, ifølge Kehl, at Haaland gjør alt han kan for å være i stand til å spille enhver kamp. Men det er akkurat nå ikke mulig, ifølge Dortmund-toppen.

– Derfor tror jeg Norges Fotballforbund vil ha stor tillit til oss og til ham, sier Kehl.

Landslagssjef Ståle Solbakken uttalte også søndag at han ikke kan regne med å ha Haaland disponibel.

– Vi regner også med at Erling er ute av troppen, men legene holder dialogen med klubben og har fortsatt et lite håp, sa han.

Magesmerter setter Normann ut

Også Joshua King, André Hansen, Alexander Sørloth, Sander Berge, Kristoffer Ajer, Mathias Normann, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson er uaktuelle til de kommende landskampene på grunn av skader.

Normann skal ha hatt mindre magesmerter etter lørdagens kamp mot Burnley, og blir derfor ikke med landslaget.

– Mathias Normann går glipp av de kommende landslagskampene for Norge som et forebyggende tiltak etter at han rapporterte om mindre magesmerter etter helgens kamp mot Burnley, skriver Norwich på Twitter mandag.

I 2019 lå Normann på sykehus i en uke på grunn av en infeksjon i magen. Den gang måtte han også melde forfall til landslagssamling.