Haaland får Pep-støtte etter målløs hjemmedebut: – Verdens vanskeligste jobb

MANCHESTER (TV 2): Med sin første ballberøring i kampen noterte Erling Braut Haaland (22) seg for sin første målgivende pasning for Manchester City.

Manchester City – Bournemouth 4-0

Haaland måtte gå målløs av banen i hjemmedebuten, og hadde kun åtte ballberøringer.

Pep Guardiola lar seg imidlertid ikke stresse. Han mener det norske fenomenet hadde svært vanskelige arbeidsvilkår.

– Det er verdens vanskeligste jobb å spille spiss alene mot et sånt forsvar, sier Guardiola til TV 2.

– Bournemouth hadde tre midtstoppere og to spillere foran dem, og Erling var midt mellom dem. Hvordan kan du overleve inni der? Det er så vanskelig, og vi vet det. Vi kommer til å havne i mange slike situasjoner.

Fell din dom over Haalands innsats her!

Katalaneren er sikker på at Haaland vil fortsette å score mål – også mot lag som ligger så lavt som Bournemouth gjorde.

– Det er bare et spørsmål om litt tid. Han må gjøre den rette bevegelsen i riktig tempo til riktig tid. Med kvaliteten på spillerne vi har bak ham, kommer vi til å finne ham. Jeg har ingen tvil om det. Det viktige mot sånne lag er å være tålmodig. Det rette øyeblikket kommer, sier City-manageren til TV 2.

Jærbuen får også støtte av en av kampens store profiler, Kevin de Bruyne, etter kampen.

– Jeg synes han spilte veldig bra. Det var lite rom. Jeg tror ikke han spilte mange kamper i Tyskland hvor lag lå så defensivt og smalt, men det er noe han må bli vant til og jeg synes at han var bra, sier belgieren til BBC.

Assist med første ballberøring

Det var gått 19 minutter da Haaland, med tre spillere rundt seg, skjermet ballen og flikket ballen til Ilkay Gündogan som sendte City i ledelsen.

Frem til da hadde ikke jærbuen vært nær ballen. Men han burde likevel stått med en scoring.

Haaland slo nemlig oppgitt ut med armene da Phil Foden, istedenfor å spille ballen til ham på tvers foran åpent mål, valgte å skyte fra skrått hold.

På sidelinjen var Pep Guardiola rasende. Manageren tok seg til hodet og mimet en enkel pasning med innsiden av foten.

Det var én av flere ganger Haaland kunne scoret i hjemmedebuten.

Like etter 1-0-målet gjorde han et perfekt løp og fikk en perfekt pasning av Rodri, men han bommet på mottaket.

Like før pause prøvde han seg på en frekk lobb som med nød og neppe ble dyttet over tverrliggeren av Bournemouth-keeper Mark Travers.

Så kom han skliende inn akkurat for sent for et innlegg av Phil Foden.

Byttet ut

I andre omgang var Haaland lenge usynlig, men et drøyt kvarter før slutt ble han satt flott opp etter et mønsterangrep: Kevin de Bruyne fant Jack Grealish, som la ballen perfekt igjen til Haaland, men nordmannens avslutning snek seg utenfor stolpen.

Nok en gang viste jærbuen sin frustrasjon. Og det ble også hans siste mulighet før han ble byttet ut til fordel for Julián Álvarez.

Det var enorme forventninger til Haaland etter de to målene i hjemmedebuten. Han prydet hele forsiden på Manchester Citys kampprogram, det krydde av Haaland-drakter på stadion, og det var hans navn som skapte det største jubelbrølet da lagene ble lest opp over høyttalerne før kamp.

Men det ble en svært anonym forestilling: Med kun åtte ballberøringer var Haaland desidert minst involvert av samtlige 22 spillere som startet kampen.

Istedenfor Haaland var det Gündogan, Kevin de Bruyne og Phil Foden, i tillegg til uheldige Jefferson Lerma, som scoret målene i en kontrollert kamp for Manchester City. Høydepunktet var De Bruynes vakre avslutning med utsiden av høyrefoten som sikret 2-0-ledelse.