BESTOD FØRSTE TEST: Erling Braut Haaland gratuleres av Pep Guardiola etter to mål mot West Ham i Premier League-debuten. Foto: Frank Augstein
BESTOD FØRSTE TEST: Erling Braut Haaland gratuleres av Pep Guardiola etter to mål mot West Ham i Premier League-debuten. Foto: Frank Augstein

Guardiola reagerte på Haaland-spørsmål: – Jeg sover ikke med ham

MANCHESTER (TV 2): Pep Guardiola (51) har blitt vant til å svare på spørsmål om Erling Braut Haaland (22). Men fredag sa det stopp.

Manchester City-manageren stilte som vanlig på podiet foran pressen i auditoriet på klubbens treningsanlegg fredag ettermiddag.

Seansen varte i 25 minutter. Ikke overraskende handlet flere av spørsmålene om Haaland, etter de to målene mot West Ham og foran hjemmedebuten mot Bournemouth

Guardiola svarte på hvor han vil rangere Haaland blant spillerne han har trent; på hva slags inntrykk han har gjort bak lukkede dører; hvordan han tilpasser taktikken etter jærbuen og hvordan ferdighetene hans i det oppbyggende spillet er; og hva han tenker om å ha blitt kalt «litt gal» av Haaland.

Mot slutten av pressekonferansen fikk han enda et spørsmål.

Dette handlet om kontrasten mellom de to siste ukene for Haaland, først med kritikk etter Liverpool-kampen, deretter med hyllest etter West Ham-kampen.

– Hvordan har han håndtert disse to ukene på trening?

Guardiola skjærer en grimase.

– I am not sleeping with him, sier Guardiola og får journalistene i salen til å bryte ut i latter.

Om han mente det i betydningen «ligge» eller «sove», får være opp til enhver å tolke.

– Jeg er ikke hjemme hos ham, så jeg vet ikke. Jeg vet ikke, sier han og fnyser.

Etter hvert svarer han mer seriøst på spørsmålet:

– Jeg vet ikke hvordan han har håndtert det, men det jeg ser på trening, er at han var rolig etter Liverpool og rolig etter West Ham.

– Men jeg kan fortelle deg én ting, sier Guardiola og kommer med en advarsel:

– Debatten kommer til å komme tilbake. Så fort han ikke scorer igjen, kommer folk til å si at han kanskje ikke er så god likevel. Sånn er verdenen vår i dag. Det handler om i dag, i dag, i dag, og det som skjer i dag, betyr liksom verdens ende. Det er ikke sant.

Guardiola mener han har lært av forrige sesong. Laget tapte to og spilte to ganger uavgjort i løpet av de ti første kampene. Kritikerne stakk frem hodet. Så vant laget 12 seriekamper på rad. Han måtte også gjennom en kritikkstorm etter tapet i Champions League-semifinalen mot Real Madrid.

– De dårlige øyeblikkene har lært meg: «Slapp av, Pep. Slapp av. Alt går bra.»

– Du må være rolig i de gode øyeblikkene, men særlig i de dårlige. Og jeg synes Erling har klart seg bra både etter Liverpool og nå etter West Ham, sier Guardiola.