IMPONERTE: Erling Braut Haaland takker West Ham-stjernen Declan Rice for kampen etter å ha senket dem med to mål. Foto: TONY OBRIEN
IMPONERTE: Erling Braut Haaland takker West Ham-stjernen Declan Rice for kampen etter å ha senket dem med to mål. Foto: TONY OBRIEN

Guardiola om Haaland: Ikke sett på maken siden Lionel Messi

MANCHESTER (TV 2): Pep Guardiola (51) avslører at det er noe annet enn målteften som har imponert ham aller mest med Erling Braut Haaland (22).

Haaland var ikke overraskende mannen de fleste ville spørre om da Guardiola stilte til pressekonferanse før sesongens første hjemmekamp i Premier League.

– Han er en eksepsjonell spiller. Det er ikke vits i å fortelle dere det. Han er et utrolig konkurransemenneske, sier Guardiola.

– Du ser jo målteften i hodet hans, sier City-sjefen og peker på pannen sin.

Men på spørsmål om hva som har imponert ham mest etter å ha jobbet med Haaland på treningsfeltet i noen uker, svarer han:

– Det som imponerer meg mest, er at han har en veldig god oppdragelse for alderen. Hvor jordnær han er, hvor mye han snakker med de unge spillerne. Han snakker ikke bare med de eldre og etablerte. Han snakker med alle og har funnet seg godt til rette.

Guardiola understreker at han mener Haaland har stort forbedringspotensial, men han bruker store ord om hvor langt nordmannen har kommet i utviklingen som 22-åring.

– Jeg har aldri sett en 21- eller 22-åring, kanskje Lionel Messi, som har vært så langt fremme, sier manageren.

Og legger til:

– Denne sesongen og neste sesong skal vi prøve å gjøre ham til en bedre spiller enn da han kom. Akkurat som Phil Foden, som er en eksepsjonell spiller, men med margin til å bli bedre.

Lørdag får Haaland etter alt å dømme sin hjemmedebut for Manchester City mot Bournemouth.

Det blir ingen enkel oppgave, mener Guardiola.

– De presser høyt, er veldig kompakte, legger seg ned med fem i forsvar og er veldig tette i midten. Så har de raske spisser de kan kontre med. De er også gode på dødballer. Vi må prøve å etablere spillet vårt og unngå dette, sier han.

Pep Guardiola bekreftet på fredagens pressekonferanse at Manchester City har signert venstrebacken Sergio Gómez fra Anderlecht. Han sier at klubben ikke kommer til å hente noen flere i denne posisjonen.

Tidligere i sommer tapte City kampen om Brighton-venstreback Marc Cucurellas signatur etter at Chelsea kuppet avtalen.